Miškus sertifikuoti bus galima ir pagal „Ikea“ standartus

Parduoti mišką IKEA ir kitiems

Parduoti mišką IKEA ir kitiems aktyviems medienos pirkėjams ateityje galės ne tik urėdijos, bet ir privačių miškų savininkai.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Parduoti mišką IKEA ir kitiems aktyviems medienos pirkėjams ateityje galės ne tik urėdijos, bet ir privačių miškų savininkai.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 10, 2016, 8:32 AM, atnaujinta Apr 18, 2017, 8:13 AM

Aplinkos ministerija (AM) po kritikos dėl galimo urėdijų protegavimo persigalvojo ir dabar mano, kad privačių miškų savininkams turi būti sudarytos vienodos sąlygos prekiauti mišku. Dabar paskelbtas naujas konkursas įvertinti Lietuvos privačių miškų sertifikavimą ne tik pagal PEFC, bet ir pagal FSC sertifikavimo sistemą, kurią naudoja tokios bendrovės kaip „Ikea“.

Anksčiau ministerija siūlė, kad Lietuvos privačius miškus būtų galima sertifikuoti tik pagal miškų sertifikavimo sistemą PEFC. Tai jos specialistai motyvavo tuo, kad Lietuvos privačius miškus sertifikuoti pagal FSC standartą galimybė yra, o pagal PEFC – ne, todėl ir nuspręsta pradėti šiuos sistemos diegimo Lietuvoje darbus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.