Palangos kurortas sugalvojo, ką poilsiautojai galės veikti lyjant

Kultūros ministerijai priklausanti bendrovė „Lietuvos kinas“ išparduoda savo likusį turtą Klaipėdoje. Už gautus pinigus ketinama ateityje modernizuoti vienintelį veikiantį „Naglio“ kino teatrą Palangoje.

Kurorte įsikūrusio kino teatro„Naglis“ lankomumams siekia vos 10 procentų.<br>E.Kazlaučiūnaitės nuotr.
Kurorte įsikūrusio kino teatro„Naglis“ lankomumams siekia vos 10 procentų.<br>E.Kazlaučiūnaitės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Alvydas Ziabkus („Lietuvos rytas“)

Nov 12, 2016, 4:00 AM, atnaujinta Apr 18, 2017, 4:23 AM

Ištisus metus veikiantis modernus, ištaigingai įrengtas kino teatras, kuriame vyktų kino festivaliai, būtų demonstruojami ne tik naujausi Holivudo filmai, bet ir nekomercinės Europos šalių režisierių sukurtos kino juostos.

Tokia Palangoje esančio apie 800 kvadratinių metrų ploto dviejų aukštų pastate įsikūrusio vienintelio kurorto kino teatro „Naglis“ ateities vizija.

Dabar čia yra 240 vietų salė – joje filmai demonstruojami tik vasaros sezono metu. Prie jūros poilsiauti atvykstančių žmonių kinas nesugundo net ir mažomis bilietų kainomis – kino seansas vidutiniškai kainuoja apie 3 eurus.

Šiemet per 4 mėnesius „Naglio“ lankomumas siekė vos 10 proc., o kino teatro uždarbis – apie 25 tūkst. eurų. Tokių pajamų pakako tik čia dirbančių žmonių atlyginimams ir pastatui išlaikyti.

Tačiau bendrovės „Lietuvos kinas“ vadovas Arūnas Stoškus tiki, kad modernizavus „Naglį“ jo ateitis bus visiškai kitokia.

Apšiltinus pastato fasadą ketinama iš esmės pakeisti kino teatro vidų. Pirmame aukšte iki 170 vietų sumažinus dabartinę salę čia būtų įrengta kavinė, prašmatnus vestibiulis.

Dabar nenaudojamame antrame aukšte planuojama įrengti kamerinę apie 40 vietų kino salę, kuri būtų skirta privatiems užsakymams, nedidelėms konferencijoms.

Svarbiausias „Naglio“ atnaujinimo akcentas – per 100 tūkst. eurų kainuojanti moderniausia skaitmeninė DCP kino įranga, kuri suteiktų galimybę vienu metu su žymiausiomis pasaulio kino salėmis Palangoje demonstruoti premjerinius Holivudo kino filmus.

„Kol neturime išsamesnio projekto, nežinoma, kiek tokia kino salės renovacija galėtų kainuoti.

Pagal tai, ką čia įsivaizduojame, reikėtų maždaug milijono eurų“, – teigė A.Stoškus.

Reikiamą sumą tikimasi surinkti pardavus „Lietuvos kino“ įmonės turimą turtą Klaipėdoje – bendrovei priklausančius sandėlius ir garažus Dubysos gatvėje. Jie dabar parduodami už 300 tūkst. eurų.

Daugiau nei antra tiek tikimasi gauti pardavus didelį buvusio kino teatro „Jūratė ir Kastytis“ pastatą pietinėje uostamiesčio dalyje, tačiau šio turto pardavimui dar turi pritarti Kultūros ministerija.

Nors apie „Naglio“ kino teatro modernizavimą jau buvo kalbama prieš dvejus metus, įmonės direktorius A.Stoškus pranašauja, kad renovacija galėtų prasidėti dar po tiek pat laiko: „Metus pardavinėsime savo turtą, pusmetį – projektuosime, dar pusmetį ieškosime rangovų.“

Jis tikisi, kad milijono eurų investicija Palangoje turėtų pasiteisinti ir ji atsipirktų maždaug per 8–10 metų.

„Jei turėsime šiuolaikišką kino teatrą, pažiūrėti gerų filmų žiūrovai ateis ir Palangoje, kurioje subjurus orams pramogų stinga.

Be to, komercinis pelnas nėra mūsų pagrindinė užduotis.

Turime tenkinti ir viešąjį interesą – žmonėms suteikti galimybę pasimėgauti gerais edukaciniais, bet pelno neduodančiais kino filmais, kurių kratosi didieji kino centrai“, – sakė A.Stoškus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.