Įmonių kalėdiniai vakarėliai: klientai pageidauja intriguojančių potyrių, robotų

Iki didžiųjų švenčių – daugiau nei mėnuo, tačiau dažnas Kauno įmonių vadovas jau žino, kaip metams baigiantis skatins darbuotojus. Vienų laukia teminiai vakarėliai, kitų koncertai, spektakliai, trečių išvykos. Vilioja net galimybė švęsti baseinuose.

Pastaruoju metu įmonės vis dažniau pageidauja šventinių renginių su išskirtinėmis pramogomis, intriguojančiais potyriais.
Pastaruoju metu įmonės vis dažniau pageidauja šventinių renginių su išskirtinėmis pramogomis, intriguojančiais potyriais.
Pastaruoju metu įmonės vis dažniau pageidauja šventinių renginių su išskirtinėmis pramogomis, intriguojančiais potyriais.
Pastaruoju metu įmonės vis dažniau pageidauja šventinių renginių su išskirtinėmis pramogomis, intriguojančiais potyriais.
Renginiuose vis dar populiarios ir kaukės.
Renginiuose vis dar populiarios ir kaukės.
Daugiau nuotraukų (3)

Iveta Skliutaitė („Laikinoji sostinė“)

Nov 13, 2016, 7:14 PM, atnaujinta Apr 18, 2017, 1:40 AM

Įvairūs kauniečių kolektyvai turi savas didžiųjų žiemos švenčių minėjimo tradicijas. Vieni patys rengia teminius vakarus, kiti samdo renginių organizatorius, atlikėjus ir vedėjus. Yra ir tokių, kurie šventes iškeičia į keliones ar sveikatinimo procedūras.

Labiausiai pamėgtos Kauno įmonių, klubų ar grupių kalėdinių vakarėlių vietos – restoranai, kavinės, teatrų, koncertų salės.

Ieškantieji netradicinių erdvių šventes rengia kulinarijos studijose, fotostudijose, loftuose, baseinuose.

Kolektyvai taip pat mielai renkasi poilsį kaimo sodybose, kur mėgaujasi pirties ir vandens malonumais. Populiarėja kolegų išvykos į vienos dienos ar ilgesnes ekskursijas.

Ieško naujų erdvių ir formų

Renginių organizatoriai pastebi, kad pastaruoju metu įmonės vis rečiau pageidauja įprastų šventinių renginių, kurių metu tik valgoma, šokama, klausomasi atlikėjų, vyksta tradicinės maisto ar gėrimų degustacijos. Tai tampa nuobodu.

Jaunatviški kolektyvai, kurių nariai nori tiesiog smagiai atsipalaiduoti, pasilinksminti, pašokti, kalėdinius vakarėlius švenčia klubuose ar loftuose.

Solidesnės ir ištaigingesnes šventės organizuojamos kavinėse, restoranuose, dvaruose.

Raudondvario dvaro oranžerijos ir restorano „Via Baltica“ atstovė Laura Rutkauskienė tikino, jog kolektyvai tampa vis smalsesni.

Juos vilioja naujos galimybės: netradicinės vaišės, erdvių puošyba, išskirtinės pramogos, žaismingi, intriguojantys potyriai.

„Žmonės noriai dalyvauja įvairių istorinių epochų puotose, renkasi interaktyvias programas.

Smagu matyti, kaip solidūs verslininkai lyg nuotykių ieškotojai pasineria į vienuolyno kodų paieškas arba domisi, kaip gali derėti vynas ir kvepalai“, – pasakojo verslininkė Indra Ramanauskienė.

Su kolektyvu – į spektaklį

Kauno teatrų salės ir kitos erdvės kalėdiniu laikotarpiu taip pat bus itin paklausios. Įmonės darbuotojams dovanoja bilietus į spektaklius, prieš ar po jų organizuoja vakarėlius.

Valstybinio Kauno dramos teatro direktoriaus Egidijaus Stanciko teigimu, daugelio įstaigų vadovai įsitikinę, jog žmonėms nepakanka vien pavalgyti, išgerti ir pašokti. „Darbuotojai vis labiau vertinami ir ugdomi kaip asmenybės. Todėl populiaru sukviesti kolektyvą drauge pažiūrėti spektaklį, kuris nebūtinai turi būti lengvo turinio, po to prie vyno taurės ar kavos puodelio jį aptarti.

Įprastai po spektaklio kolektyvai buriasi teatro erdvėse, kur gali apžvelgti prabėgusius metus, pakalbėti apie naujus iššūkius, pabendrauti“, – kalbėjo teatro vadovas. Kauno valstybinio muzikinio teatro atstovė Lina Stankevičiūtė tvirtino, kad kolektyvai kalėdiniu laikotarpiu ir po jo mėgsta pasižiūrėti nuotaikingą operetę, miuziklą ar baletą, o paskui surengti vakarėlį teatro kavinėje, kur pagerbiami geriausi darbuotojai, bendraujama.

„Šįmet pastebima tendencija, kad įmonės pageidauja ne bet kokių spektaklių, o premjerų arba neseniai pristatytų vaidinimų“, – tvirtino teatro darbuotoja.

Linksmybės – ir baseine

Tie, kurie trokšta pakeisti aplinką ir visiškai atsipalaiduoti, įmonės vakarėlius rengia uždarose vandens pramogų ir pirčių zonose, SPA centruose, kur maloniai nuteikia šiluma.

„Vis dažniau girdime, kad daugybę metų kartu dirbantiems žmonėms pabodo tradiciniai kalėdiniai vakarėliai. Jie nori naujų erdvių ir kitokių linksmybių, todėl šventes mielai organizuoja baseine su pirtimis bei įvairiomis egzotiškomis pramogomis“, – kalbėjo Kauno „Girstučio“ sporto komplekso komercijos vadovė Ugnė Balčiūnienė.

Kolektyvo šventė, kurioje darbuotojų laukia havajietiška aplinka, karšti masažai, tropikų kokteiliai, šiaudiniai sijonai, galimybė irklente skrosti bangas bei daugybė kitų smagių užsiėmimų, žmones suvienija, įkvepia naujiems darbams.

Pasirinko kulinarijos studiją

Prekybos miestelio „Urmas“ kolektyvas žiemos švenčių proga prieš kelerius metus vietoj linksmybių su kolegomis yra gavęs finansinį paskatinimą, tačiau pastaraisiais metais čia rengiami teminiai vakarai.

Prekybininkai yra linksminęsi pačių suorganizuotoje lietuvių liaudies ar „Oktoberfesto“ šventėje, disko stiliaus ir kitokiuose vakarėliuose.

Tačiau šie renginiai retai vyksta prieš pat Kalėdas ar Naujuosius metus, kai yra pats darbų įkarštis. „Šįmet renginį organizuojame gruodžio pradžioje. Pasitarę su kolektyvu nutarėme, jog geriausi vakarėliai vyksta virtuvėje. Pasirinkome kulinarinę studiją, kurioje mūsų darbuotojai gamins išskirtinius patiekalus kartu su žinomais virtuvės meistrais, o vėliau juos ragaus“, – kalbėjo prekybos miestelio atstovas Jonas Plenta.

Pernai prieš Kalėdas šio miestelio darbuotojų iniciatyva buvo surengtas skaniausio patiekalo konkursas, į kurį jie atsinešė pačių ruoštus valgius. Gausiai suneštus gardumynus ragavo ir vertino kolegos.

Darbuotojų laukia staigmena

Namų dekoro salono „Krispo“ įkūrėjai Kristina ir Povilas Stroliai darbuotojams jau paruošė kalėdines dovanas. Šiuo metu verslininkai kolektyvui planuoja šventines pramogas ir galvoja apie bendrą tradicinę tarpušvenčio vakarienę.

„Norime, kad visi mūsų darbuotojai prieš Kalėdas pajustų pakilią nuotaiką, todėl planuojame jiems padaryti staigmeną išskirtinėje erdvėje su žinomais virtuvės šefais ir garsiais atlikėjais“, – tikino K.Strolienė.

Praėjusiais metais verslininkai kolektyvą pakvietė į Rygos operos ir baleto teatrą.

Kaip ir kasmet, tarpušvenčiu darbuotojų laukia kalėdinė vakarienė. Po jos žmonės kviečiami į verslininkų namus.

„Šventės – tai būdas visiems pabendrauti, smagiai praleisti laiką, pasijusti kolektyvo dalimi“, – tikino K.Strolienė.

Kviečia atlikėjų iš užsienio

Bendrovės „Kelprojektas“ kolektyvas prabėgusių metų laimėjimus apžvelgs po Naujųjų. „Prieš Kalėdas įmonės darbuotojams tradiciškai bus įteiktos jaukios dovanos. Trečius metus kalėdinį renginį keliame į sausį. Į jį atvyksta mūsų darbuotojai ne tik iš Kauno, bet ir kitų Lietuvos miestų.

Kadangi ši šventė skirta suburti kolektyvą ir padėkoti žmonėms už metų darbus, stengiamasi, kad ji būtų įdomi, iškilminga, išskirtinė“, – kalbėjo bendrovės personalo vadovė Jurgita Macijauskienė.

Organizuojant renginį ieškoma naujų ir įdomių formų, todėl vengiama žinomų vedėjų ir lietuvių atlikėjų.

Pastaraisiais metais įmonės šventėse koncertavo Latvijos violončelininkų grupė, atlikėjai iš Jungtinių Amerikos Valstijų, Italijos.

Įmonė kalėdiniams renginiams ieško netradicinių erdvių. Šventės yra vykusios dvare, lofte. Artimiausias renginys planuojamas Kauno rotušėje. Jis bus sujungtas su bendrovės jubiliejumi.

Svečius gali aptarnauti ir robotai

Paulius Šiupienius

Renginių organizatorius

„Vis daugiau įmonių, net tų, kuriose dirba kelios dešimtys žmonių, kalėdinius vakarėlius patiki renginių organizatoriams. Pastebime, kad darbdaviai prieš Kalėdas atsisako komandos formavimo renginių ar mokymų, kurie dar prieš dvejus metus buvo populiarūs. Šįmet siekiama padėkoti darbuotojams už darbą ir lojalumą įmonei, smagiai praleisti laiką su kolegomis, vadovais.

Anksčiau gamybos įmonių administracija ir darbininkai rengdavo atskirus renginius, šįmet – daug jungtinių švenčių.

Teminiai vakarėliai paklausūs, bet temos keičiasi. Aštuoniasdešimtųjų, devyniasdešimtųjų, kabareto, kelionių aplink pasaulį temos nepopuliarios, daugelio išbandytos. Populiarūs Holivudo žvaigždžių, „Oskarų“ vakarėliai. Ant bangos vakarėliai spalvų, metų laikų, futuristiniai vakarėliai.

Žmonės dažnai nori naujų dalykų: kad opera skambėtų roko stiliumi, su svečiais bendrautų robotai, stebintų įspūdingos vaizdo projekcijos. Taip pat norima įspūdingų maskaradų, virtualių lenktynių.

Vietoj fejerverkų renkamasi desertų šou, akrobatinių lėktuvų skraidymas. Iš mados neišeina magų pasirodymai.

Ieškoma nestandartinių vietų: loftų, muziejų, apleistų salių, kuriose galima sukurti išskirtinius renginius. Pageidaujama įmantriai pateikiamo maisto, raudono kilimo.“

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kodėl Kaukazo šalims nesiseka atsikratyti V. Putino?