„Orion Asset Management“ įsigijo „SPA Vilnius Druskininkai“

Viena iš ilgiausiai Lietuvoje

Įsigytą objektą ir toliau administruos „SPA Vilnius Druskininkai“ valdžiusi bendrovė, su kuria pasirašyta 20 metų nuomos sutartis.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Įsigytą objektą ir toliau administruos „SPA Vilnius Druskininkai“ valdžiusi bendrovė, su kuria pasirašyta 20 metų nuomos sutartis.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 14, 2016, 8:51 AM, atnaujinta Apr 18, 2017, 12:59 AM

„Orion Asset Management“ pranešė, kad jos įsteigta informuotiesiems investuotojams skirta bendrovė „Orion Healthcare&Wellness Fund“ įsigijo „SPA Vilnius Druskininkai“, kurio plotas sudaro 15,5 tūkst. kv. metrų, žemės plotas – 1,77 ha, jame yra 167 kambariai ir 10 konferencijų salių.

„Investuodami į vieną iš geriausių ir didžiausių sveikatingumo paslaugas teikiančių centrų Lietuvoje siekiame prisidėti prie jo tolesnio atnaujinimo bei pritaikymo besikeičiantiems klientų poreikiams. Pasirašyta ilgametė bendradarbiavimo sutartis su vienu profesionaliausių ir didžiausią patirtį turinčiu šios srities operatoriumi Lietuvoje leis užtikrinti veiklos tęstinumą, išsaugoti lojalių klientų bazę ir plėsti naujai Druskininkus atrandančių svečių skaičių. O sėkminga centro veikla užtikrins planuojamą grąžą bendrovės investuotojams“, – pranešime spaudai sako „Orion Asset Management“ generalinis direktorius Ramūnas Baranauskas.

Nurodoma, kad įsigytą objektą ir toliau administruos „SPA Vilnius Druskininkai“ valdžiusi bendrovė, su kuria pasirašyta 20 metų nuomos sutartis.

R.Baranausko teigimu, sveikatingumo sektoriaus sritis net ir įvairiais ekonominio ciklo laikotarpiais užtikrina stabiliausias pajamas ir yra viena atspariausių rinkoje vykstantiems svyravimams.

„Komercinių ir gyvenamųjų objektų nekilnojamojo turto sektorius įgauna vis didesnį pagreitį ir kainos artėja prie anksčiau pasiektų istorinių aukštumų. Todėl manome, kad dabar pats laikas pradėti formuoti gynybinio nekilnojamojo turto poziciją. Per pastarąją krizę komercinio nekilnojamojo turto vertė krito 30-40 procentų, o sveikatingumo sektoriaus nekilnojamojo turto – tik 5-10 procentų“, – sako „Orion Asset Management“ generalinis direktorius.

Investicinė bendrovė per pirmus dvejus metus planuoja pilnai suformuoti valdomą portfelį, kurio vertė sieks 30 mln. eurų. Investuoti planuojama tik į jau veikiančius ir investicijų srautą generuojančius objektus, esančius rekreaciniuose bei kurortiniuose Lietuvos regionuose arba didžiuosiuose miestuose, tačiau analizuojami objektai nėra atskleidžiami.

Orion Healthcare&Wellness Fund“ planuoja, kad investicinė grąža sieks 10-12 proc., 4-5 proc. dydžio dividendai bus mokami kiekvieną ketvirtį. Kita fondo pajamų dalis bus skiriama turto įsigijimui panaudotos finansinės paskolos grąžinimui. Skolinamasi bus ne daugiau kaip 50 proc. valdomo turto vertės.

„Orion Asset Management“ šiuo metu valdo 14 investicinių fondų ir individualius portfelius, o valdomas turtas siekia daugiau kaip 60 mln. eurų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.