Veterinarai tiria „Biovelos“ produkciją, atšaukiama sveikatai pavojinga dešra

Vienos didžiausių Lietuvos

Veterinarai tiria „Biovelos“ produkciją, įmonė atšaukia sveikatai pavojingas dešras Latvijoje<br>D. Umbraso nuotr.
Veterinarai tiria „Biovelos“ produkciją, įmonė atšaukia sveikatai pavojingas dešras Latvijoje<br>D. Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 14, 2016, 10:31 AM, atnaujinta Apr 18, 2017, 12:32 AM

Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos direktoriaus pavaduotojas Vidmantas Paulauskas BNS teigė, kad tiriama, ar šių bakterijų yra ir kitoje įmonės produkcijoje, o tyrimo galima tikėtis trečiadienį. 

„Jei neklystu, buvo išsiųsta 80 kilogramų dešrų į Latviją, kuriose rasta bakterija. Į Lietuvą ši siunta nepateko, bet, nepaisant to, pradėti detalūs tyrimai. Paimti papildomi mėginiai. (...) Stengiamasi greičiausiu būdu padaryti tyrimus, trečiadienį kažkokius preliminarius jau rezultatus turėtume turėti“, – BNS sakė V.Paulauskas. 

Jis teigė nenorintis spekuliuoti, kaip bakterijos galėjo patekti į produkciją, tačiau neatmetė galimybės, kad priežastis buvo netinkama žaliava. 

Veterinarijos tarnybos atstovė Jurgita Savickaitė BNS teigė, kad dabar pagrindinis tikslas yra atsekti, iš kokios žaliavos pagamintos dešros

„Biovelos“ atstovė kol kas negalėjo pasakyti, iš kur jos produkcijoje galėjo atsirasti E.coli bakterijų. 

„Šiuo metu pas mus jau yra atvykę Lietuvos maisto ir veterinarijos tarnyba ir su mūsų už kokybę atsakingais žmonėmis yra atliekami tyrimai, ieškoma priežasčių. (...) Labai tikimės, kad po poros dienų kažką daugiau žinosime“, – BNS sakė „Biovelos“ komunikacijos vadovė Lina Kižinienė. 

Jos teigimu, dešra „Majas desa“ buvo gaminama išskirtinai tik Latvijos rinkai. 

„Gaminių kokybė ir klientų saugumas yra pagrindinis mūsų bendrovės tikslas ir dėl to buvo imtasi visų saugumo priemonių ir Latvijos rinkai gaminta partija yra išimama iš prekybos“, – kalbėjo „Biovelos“ atstovė. 

Pasak jos, Latvijoje surenkama ir naikinama 80 kilogramų dešrų, be to, naikinamos sandėliuose Lietuvoje esančios Latvijai skirtos dešros – iš viso 58,6 kilogramo. 

Latvijos veterinarai penktadienį pranešė, kad rado E.coli bakterijų „Majas desa“ dešrose, kurių galiojimo terminas baigiasi 2017 metų sausio 22 dieną. Latvijos veterinarijos tarnybos atstovė Ilzė Meisterė teigė, kad bakterija gali sukelti viduriavimą. 

Penktadienį Latvijos prekybos tinklų „Maxima“, „Rimi“, „Aibė“ ir „Top“ atstovai teigė, kad šių dešrų jų parduotuvėse nebuvo. 

Biovela Group“ akcininkas Virginijus Kantauskas liepą dalyvavo vakarienėje ir medžioklėje Panevėžio rajone – joje dalyvavo ir Latvijos žemės ūkio ministras Janis Dūklavas. Po medžioklės Lietuvos žemės ūkio ministrė Virginija Baltraitienė turėjo aiškintis, kas apmokėjo vakarienę. Galimą jos ir buvusio Veterinarijos tarnybos vadovo Jono Miliaus interesų konfliktą aiškinasi Vyriausioji tarnybinės etikos komisija – jos išvados bus paskelbtos šį trečiadienį. 

Vakarienėje ir medžioklėje tuomet dalyvavo V.Baltraitienė, jos sutuoktinis Regimantas Baltraitis, J. Milius, bendrovės vadovas V.Kantauskas, „Dojus Agro“ vadovas Pranas Dailidė, Latvijos žemės ūkio ministerijos delegacija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.