A. Lukašenka padėjo: lietuviai rado Kalėdų senelio pusbrolį Baltarusijoje

Pildydami vaikų svajonę pamatyti tikrą Kalėdų senelį tėvai gali juos nuvežti į Laplandiją Suomijoje. Šiemet Lietuvos kelionių agentūros siūlo aplankyti ir Senį Šaltį Baltarusijoje. Plačiau kelią į Belovežo girią, kurioje reziduoja baltarusiškasis metų pabaigos herojus, atvėrė šios šalies prezidentas Aliaksandras Lukašenka.

Galimybė švęsti Naujuosius Minske, priklausomai nuo agentūros ir nuo jų siūlomos programos, atsieina ir 69 eurus, ir gerokai per šimtą, mat dalis jų siūlo aplankyti dar ir LDK pilis.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Galimybė švęsti Naujuosius Minske, priklausomai nuo agentūros ir nuo jų siūlomos programos, atsieina ir 69 eurus, ir gerokai per šimtą, mat dalis jų siūlo aplankyti dar ir LDK pilis.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Nacionaliniame Belovežo parke galima išvysti ir bizonų, ir stumbrų.<br>„Wikipedia“ nuotr.
Nacionaliniame Belovežo parke galima išvysti ir bizonų, ir stumbrų.<br>„Wikipedia“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Aida Murauskaitė

Nov 16, 2016, 9:49 AM, atnaujinta Apr 17, 2017, 8:24 PM

„Žinoma, tikrasis Kalėdų senelis gyvena Laplandijoje. O Belovežo girioje įsikūręs jo pusbrolis“, – juokaudamas kalbėjo kelionių organizatoriaus „Guliverio kelionės“, kuris rengia tokias keliones ir į Baltarusiją, ir į Laplandiją, direktorius Algis Brazionis.

Renkasi tie, kas ieško pigiau

Pasak A.Brazionio, lietuviai noriai važiuoja ir į Laplandiją, bet tai išgali ne visi. Tarkim, tokia šešiadienė kelionė atsieina per 400 eurų.

„O važiuoja juk keli šeimos nariai. Baltarusiją renkasi tie, kurie nori parodyti vaikams Kalėdų senelį, bet Laplandija jiems per brangu. O išvyka į Belovežo girią pigiau, pakanka ir vienos dienos, o dabar dar ir vizos į šį regioną nereikia“, – aiškino A.Brazionis.

Vienadienę išvyką pas Senelį Šaltį galima įsigyti ir už 35, ir pusšimtį eurų.

A.Lukašenka lengvina vizų režimą

Vykstant į Belovežo girią nuo spalio nebereikia vizos (tiesa, už bevizį leidimą teks sumokėti kelis eurus). Tokį įsakymą priėmęs A.Lukašenka pritraukė daugiau turistų į šį nacionalinį parką, kuriame galima išvysti ir bizonų, ir stumbrų.

Tiesa, įvažiuoti į Augustavo kanalo parko teritoriją ir Gardiną, kur galioja bevizis režimas, galima tik per du pasienio punktus (žiemą veikia tik vienas). Vykti į minėtą teritoriją be vizos yra būtinas leidimas, išduodamas Baltarusijos turizmo agentūrų. Su šiuo leidimu šioje Baltarusijos dalyje galima būti 5 paras.

Dabar apie tokią prezidento malonę svajoja ir kiti Baltarusijos regionai. Mat į kitas šios šalies teritorijas viza reikalinga.

Tokio A.Lukašenkos sprendimo, juolab jis apie tau jau ne kartą yra užsiminęs, laukia ir Lietuvos kelionių agentūros.

Per Naujuosius – į Minską

Pasak kelionių agentūros „Eura Travel“ atstovės Kaune Salvijos Urbonavičienės, kelionių į Baltarusiją paklausa ypač pasistiebė šiemet. Noriai lietuviai lanko LDK pilis. Entuziastingai jie reagavo ir į pasiūlymą Minske sutikti Naujuosius metus.

Per savaitę tokių dvidienių kelionių agentūra pardavė šimtą. S.Urbonavičienė sakė, kad Naujųjų metų keliones jų agentūra išpardavė dar spalį.

„Šiemet Naujieji metai – savaitgalį, tad kur dar kitur per porą dienų nuvažiuosi? Nuo Kauno – 300 kilometrų, nuo Vilniaus – dar arčiau. Į Taliną važiuodamas kur kas ilgiau užtruksi“, – kas galbūt paskatino Lietuvos turistus rinktis tokią pramogą, svarstė S.Urbonavičienė.

Pasak jos, turizmo vėjus sunku supaisyti – vieną sezoną itin paklausios kelionės, atėjus kitam, turistų nebetraukia. Prieš kelerius metus ši agentūra siūlė keliones į Belovežo girią, tačiau tuomet jos nesuviliojo klientų.

Labiau traukia vilniečius

Galimybė švęsti Naujuosius Minske, priklausomai nuo agentūros ir nuo jų siūlomos programos, atsieina ir 69 eurus, ir gerokai per šimtą, mat dalis jų siūlo aplankyti dar ir LDK pilis. Dar kelis eurus tenka pakloti už vizą (kai jos daromos grupei, paprastai atsieina 19-25 eurus, individuali kainuoja 40 eurų).

Pasak S.Urbonavičienės, dažniau keliones į Baltarusiją renkasi kiek vyresni lietuviai – tie, kas moka rusų kalbą, taip pat mūsų šalies rusakalbiai. Tiesa, kartais daliai turistų prisireikia vertėjo – tuomet jiems gelbsti lietuviškai kalbantis gidas.

Pasak „Eura Travel“ atstovo Vilniuje Artūro Šidlausko, ypač keliones pas Senį Šaltį pamėgo vilniečiai, tarp kurių nemenka dalis rusakalbių, – apie 70 proc. kelialapių įsigijo būtent sostinės gyventojai.

„Tai puiki alternatyva Laplandijai. Ši kelionė pigesnė“, – pramogas Suomijoje ir Baltarusijoje lygino A.Šidlauskas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.