Neįtikėtina: išgėrei bare – tave parveš nemokamai ar pigiau. Ne policija

„Uber“ ir Lietuvos barų ir kavinių asociacija penktadienį pradeda naują kampaniją „Bars Against Drunk Driving“ (#BADD). Jos tikslas – priminti žmonėms nesėsti prie vairo išgėrus. Visą mėnesį truksiančios kampanijos metu „Uber“ kartu su 20 populiarių Vilniaus barų dalinsis istorijomis iš naktinio sostinės gyvenimo bei skatins žmones nevairuoti išgėrus. Iniciatyvą palaiko Vilniaus miesto savivaldybė ir Policijos departamentas prie Vidaus reikalų ministerijos.

Kai sulaikomi iš naktinių klubų važiuojantys žmonės, jie dažnai teisinasi: „man netoli“ arba „išgėriau vos vieną taurę“.<br>123rf nuotr.
Kai sulaikomi iš naktinių klubų važiuojantys žmonės, jie dažnai teisinasi: „man netoli“ arba „išgėriau vos vieną taurę“.<br>123rf nuotr.
Vilniečiai ir miesto svečiai naktį iš penktadienio, lapkričio 18 d., į šeštadienį nuo vidurnakčio iki 4 valandų ryto iš kampanijoje dalyvaujančių barų su „Uber“ galės grįžti su 5 eurų nuolaida.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Vilniečiai ir miesto svečiai naktį iš penktadienio, lapkričio 18 d., į šeštadienį nuo vidurnakčio iki 4 valandų ryto iš kampanijoje dalyvaujančių barų su „Uber“ galės grįžti su 5 eurų nuolaida.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Nov 18, 2016, 4:18 PM, atnaujinta Apr 17, 2017, 2:28 PM

Kampanijos pradžiai pažymėti vilniečiai ir miesto svečiai naktį iš penktadienio, lapkričio 18 d., į šeštadienį nuo vidurnakčio iki 4 valandų ryto iš kampanijoje dalyvaujančių barų su „Uber“ galės grįžti su 5 eurų nuolaida.

Jei suma mažesnė nei penki eurai, kelionė bus nemokama.

„Vilnius yra laisvas, demokratiškas miestas. Naktinis gyvenimas – neatsiejama to dalis. Linksmintis reikia, tačiau svarbu pagalvoti apie savo ir kitų saugumą. Turime rasti būdą kalbėti apie tai kalbėti su jaunais žmonėmis“, – sakė Vilniaus miesto meras Remigijus Šimašius.

Visą mėnesį truksiančios BADD kampanijos metu barmenai ir žinomi žmonės dalinsis savo istorijomis, kaip teko įkalbinėti draugą ar klientą nevairuoti išgėrus, o gal net patiems rizikuoti sėdant prie vairo. Tikimasi, kad tai paskatins žmones pagalvoti apie alternatyvius būdus grįžti namo pasilinksminus.

„Šiandien kartu su 20 populiarių Vilniaus barų pradedame kalbėti vienu balsu ir primename žmonėms nevairuoti išgėrus. „Uber“ dėka tai padaryti kaip niekada paprasta – po linksmybių mieste galima grįžti saugiai, patikimai ir už prieinamą kainą. Vis daugiau žmonių ne tik Vilniuje, bet ir visame pasaulyje palieka automobilio raktelius namie ir renkasi saugesnį būdą grįžti namo“, – sako Ennas Metsaras, „Uber“ vadovas Baltijos šalyse.

Policijos departamento duomenimis, šių metų sausio – spalio mėnesiais metais beveik 1000 vairuotojų buvo sulaikyti neblaivūs. Įvarios policijos vykdomos prevencinės priemonės, aktyvus gyventojų informavimas prisidėjo prie to, kad šis skaičius sumažėjo 6 procentais, palyginus su to pačiu laikotarpiu pernai.

„Mes aktyviai kovojame su vairavimu išgėrus ir matome šių pastangų rezultatus. Tačiau mūsų tikslas nėra sugauti kuo daugiau neblaivių vairuotojų reidų metu. Siekiame, kad žmogus apskritai nesvarstytų galimybės sėsti prie vairo, jeigu išgėrė kad ir nedidelį kiekį alkoholio. Todėl vertiname ir verslo indėlį kalbant apie šią problemą bei palaikome visas iniciatyvas, skatinančias vairuotojus tapti sąmoningais ir atsakingais už savo veiksmus kelyje“, – teigė Ramūnas Matonis, Policijos departamento Komunikacijos skyriaus vedėjas.

Į tai, kad visuomenė žino, kad negalima vairuoti išgėrus, atkreipia dėmesį ir Lietuvos barų ir kavinių asociacijos vadovas Raimondas Panka. Visgi jis pastebi, kad vis dar dažni tokie pasiteisinimai kaip „man netoli“ arba „išgėriau vos vieną taurę“.

„Turbūt dažnam barmenui yra tekę kalbėtis su lankytoju, kad jis nevairuotų išgėręs, arba paimti automobilio raktelius ir mandagiai paprašyti grįžti namo kitu transportu, nevairuoti. Mums rūpi, kad mūsų klientai namo grįžtų saugiai, todėl kartu su „Uber“ pradėjome šią iniciatyvą ir kviečiame visus vilniečius linksmintis atsakingai“, – sakė R. Panka.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.