„Ergo“ grupė Baltijos šalyse per devynis mėnesius uždirbo 3,5 mln. eurų pelno

Vokietijos kapitalo draudimo

„Ergo“ draudimo bendrovių Baltijos šalyse valdybos pirmininkas Kęstutis Bagdonavičius.<br>T.Bauro nuotr.
„Ergo“ draudimo bendrovių Baltijos šalyse valdybos pirmininkas Kęstutis Bagdonavičius.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 21, 2016, 11:18 AM, atnaujinta Apr 17, 2017, 10:47 AM

Grupės pasirašytų draudimo įmokų suma Lietuvoje, Latvijoje ir Estijoje per metus padidėjo 11,3 proc. iki 150 mln. eurų, apmokėtų žalų suma padidėjo 24 proc. iki daugiau kaip 80,5 mln. eurų. Šiemet net 46 proc. daugiau apmokėta turto draudimo žalų, teigiama „Ergo“ pranešime.

„Ergo“ Baltijos šalyse savo augimu pralenkė ne gyvybės ir gyvybės draudimo rinką (ji augo 6,8 proc.) ir rinkos dalį padidino nuo 13,4 proc. iki 14 procentų. Sveikatos draudimo segmente su 22,5 proc. rinkos dalimi „Ergo“ išlieka rinkos lydere.

„Visose Baltijos šalyse virš rinkos lygio augančios įmokų apimtys atitinka ilgalaikę bendrovės augimo strategiją. Techniniam veiklos rezultatui ne gyvybės draudimo segmente didžiausią įtaką darė išaugusios žalos“, – pranešime sakė „Ergo“ draudimo bendrovių Baltijos šalyse valdybos pirmininkas Kęstutis Bagdonavičius.

Didžiausią ne gyvybės draudimo augimą „Ergo“ demonstravo Lietuvoje – jis siekė 17 proc., o Latvijoje su 15,5 proc. augimu buvo lyderė gyvybės ir sveikatos draudimo segmentuose.

„Ne gyvybės draudimo rinkoje vyrauja arši konkurencija, kurią iš vienos pusės lemia draudimo rinkos konsolidacija, iš kitos pusės – besikeičiantys klientų poreikiai (...) Gyvybės draudimo vystymasis sulėtėjęs dėl mažų palūkanų normų ir dėl sumažėjusių vienkartinių draudimo įmokų, kurios, nors ir sudaro nedidelę visų draudimo įmokų dalį, tačiau jų svyravimai daro įtaką bendroms gyvybės draudimo rinkos tendencijoms“, – teigė K.Bagdonavičius.

Baltijos šalyse veikianti „ Ergo“ priklauso tarptautinei, vienai didžiausių draudimo bendrovių Europoje „ Ergo“, kurios pagrindinė akcininkė yra viena didžiausių pasaulyje perdraudimo grupių „Munich Re“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.