Sklaido norvegų abejones: Lietuvoje – ir nebrangu, ir labai gerai

Norvegai daug keliauja. Ir mielai gydosi svetur. Bet mūsų šaliai dėl šių medicinos turistų dar smarkiai tenka konkuruoti su Vokietija ir Izraeliu. Aktyviai į turizmo rinką žengia ir bulgarai, vengrai, slovėnai bei čekai.

Ką daryti, kad norvegai neaplenktų Lietuvos?<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Ką daryti, kad norvegai neaplenktų Lietuvos?<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 22, 2016, 9:31 AM, atnaujinta Apr 17, 2017, 9:35 AM

Tad ką daryti, kad norvegai neaplenktų Lietuvos?

Netrukus, lapkričio 24-ąją, Valstybinis turizmo departamentas (VTD) turizmo ir žiniasklaidos profesionalus sukvies į Lietuvos sveikatos turizmo naujienų pristatymo renginį Norvegijoje, Bergene.

„Bergeno gyventojai pasiturintys, o vietos medicininė infrastruktūra, mūsų žiniomis, nėra pakankama. Tai, kad turime tiesioginius skrydžius – puiki sąlyga turistų srautams augti, tačiau dėl pasiturinčių klientų iš Skandinavijos konkuruoja daugelis šalių.

Medicinos turistas – pasiturintis žmogus, pripratęs klausimus spręsti operatyviai, gauti kokybišką aptarnavimą, todėl itin svarbu – lankstumas ir paslaugumas.

Medicinos ir sveikatos paslaugas teikiančioms įmonėms dažnai tenka atlikti Lietuvos pristatymo darbą. Patenkinti klientai tampa puikia reklama visai šaliai,“ – sakė VTD vadovė J.Kazlauskienė.

Bergene Lietuvos sveikatos turizmo galimybes pristatys VTD, medicinos bei reabilitacijos paslaugas teikiančių įstaigų „Medicinos diagnostikos ir gydymo centras“, „Hotel Palanga Spa“, „Eglės sanatorija“, „Spa Vilnius“, „IDW Esperanza Resort“, „Litcare“, „Hof Hotel“, Lietuvos kurortų asociacijos bei „Verslas ir poilsis“ atstovai.

Renginyje dalyvaus Norvegijos kelionių organizatorių, turizmo agentūrų, draudimo kompanijų ir fondų, medicinos įstaigų, korporatyvinių įmonių bei žiniasklaidos atstovai.

Specialistai pastebi, kad į Lietuvos odontologijos klinikas atvyksta daug klientų iš Skandinavijos. Pavyzdžiui, aktyviausiai odontologijos paslaugomis domisi ir naudojasi norvegai.

Sulaukus 18 metų, valstybė jiems nebekompensuoja dantų gydymo, o privačios paslaugos kainuoja labai brangiai – 10-12 kartų brangiau nei Lietuvoje. Kita vertus, norvegai įtariai žiūri į tai, kas pigu, todėl ne mažiau svarbu įtikinti, kad Lietuvoje sveikatos turistams teikiamos paslaugos atitinka aukščiausius europietiškus standartus.

Tai – jau trečiasis VTD organizuojamas Lietuvos sveikatos turizmo skatinimasis renginys užsienio rinkose šį rudenį. Spalio mėnesį analogiški renginiai vyko Jekaterinburge (Rusija) ir Minske (Baltarusija).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.