STT apklausė Visagino AE vadovą D. Janulevičių – tiriama milijoninė afera

Ketvirtadienį Specialiųjų tyrimų tarnybos Panevėžio skyriuje buvo apklaustas lgnalinois atominės elektrinės (AE) vadovas Darius Janulevičius. Šią informaciją patvirtino ir STT tarnyba.

D.Janulevičius buvo apklaustas kaip liudininkas STT Panevėžio valdyboje atliekamame ikiteisminiame tyrime dėl piktnaudžiavimo tarnyba, sukčiavimo, kyšininkavimo bei papirkimo.<br>D.Umbraso nuotr.
D.Janulevičius buvo apklaustas kaip liudininkas STT Panevėžio valdyboje atliekamame ikiteisminiame tyrime dėl piktnaudžiavimo tarnyba, sukčiavimo, kyšininkavimo bei papirkimo.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 25, 2016, 12:36 PM, atnaujinta Apr 17, 2017, 3:33 AM

„D.Janulevičius buvo apklaustas kaip liudininkas STT Panevėžio valdyboje atliekamame ikiteisminiame tyrime dėl piktnaudžiavimo tarnyba, sukčiavimo, kyšininkavimo bei papirkimo.

Tyrimas yra susijęs su Ignalinos AE didelės vertės turto pardavimo sandoriais. Byloje atliekami procesiniai veiksmai, todėl reikėjo jo minėto asmens nuomonės. Detalesnė informacija – deja, yra ikiteisminio tyrimo duomenys“, – teigė Informavo Specialiųjų tyrimų tarnybos Viešųjų ryšių skyriaus vadovė Renata Saulytė.

D.Janulevičius į telefono skambučius neatsiliepė. Bendrovės darbuotojai informavo, kad jis išvykęs į užsienį ir bus pasiekiamas tik pirmadienį.

Lrytas.lt primena, kad STT tiria milijonus eurų kainuojančio turto pasisavinimo aferą Ignalinos AE. 

Praėjusių metų lapkritį STT Panevėžio valdybos pareigūnai buvo sulaikę asmenis, kurie, kaip įtariama, bendrininkų grupėje apgaule užvaldė uždaromos Ignalinos AE didelės vertės turtą.

STT turėjo informacijos, kad šie asmys kartu su kitais valstybės tarnautojams prilygintais asmenimis sugalvojo, kaip neteisėtai pasipelnyti parduodant ne vieną milijoną eurų kainuojantį elektrinės turtą.

Nusikaltimai buvo padaryti 2015 metais. Šio nusikaltimo sumanytojai sąmoningai apgaule sumažino parduodamo turto kainą ir parengė tokias sąlygas aukcionui, kad jį galėtų laimėti tik vienintelis iš anksto numatytas dalyvis. Be to, STT pareigūnų duomenimis, buvo imtasi aktyvių priemonių sutrukdyti kitiems potencialiems dalyviams dalyvauti aukcione.

Ignalinos AE vadovas D. Janulevičius tuomet patvirtino, kad įtarimai pareikšti dviem bendrovės darbuotojams, tačiau išsamiau komentuoti atsisakė. Jis teigė neturintis tikslios informacijos apie sulaikytus asmenis.

Tiriant šį nusikaltimą, įtarimai buvo pareikšti 2 asmenims. Elektrinėje ir šių asmenų namuose buvo atliktos kratos.

Atliekamą ikiteisminį tyrimą organizuoja ir jam vadovauja Panevėžio apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorai.

Neoficialiomis žiniomis, vienas įtariamųjų – Ignalinos AE Komercijos skyriaus vadovas, kuris buvo atsakingas asmuo už dalį jėgainės turto aukcionų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.