Konteinerinio traukinio „Vikingas“ tarifai kitąmet nekils

Ukrainoje, Kijeve, per konteinerinio traukinio „Vikingas“ vežėjų, operatorių ir asocijuotų narių posėdį buvo sutarta, kad tranzitinis vežimo geležinkeliu tarifas konteineriniam traukiniui „Vikingas“ išliks nepakitęs ir nebus indeksuojamas, atsižvelgiant į pasaulinius valiutų kursų svyravimus ir infliacines tendencijas.

Konteinerinio traukinio „Vikingas“ šalys toliau tęsia pasirengimą puspriekabių vežimui specializuotais vagonais.<br>Organizatorių nuotr.
Konteinerinio traukinio „Vikingas“ šalys toliau tęsia pasirengimą puspriekabių vežimui specializuotais vagonais.<br>Organizatorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 29, 2016, 12:54 PM, atnaujinta Apr 16, 2017, 9:08 PM

„Tai leis krovinių vežėjams toliau nuosekliai planuoti galimas krovinių apimtis 2017 m., plėtoti vykdomus bei naujus projektus ir, svarbiausia, užtikrinti stabilų konteinerinių krovinių apyvartos augimą ateityje“, – sakė bendrovės „Lietuvos geležinkeliai“ generalinio direktoriaus pavaduotojas-Krovinių vežimo direkcijos direktorius Stasys Gudvalis.

Pažymėtina, kad konteinerinio traukinio „Vikingas“ tarifas nėra didinamas jau 8-us metus iš eilės, t. y. nuo 2008 m.

Savo ruožtu, konteinerinio traukinio „Vikingas“ šalys toliau tęsia pasirengimą puspriekabių vežimui specializuotais vagonais.

Lietuvos, Baltarusijos bei Ukrainos geležinkelių atstovai atliko konsultacijas su savo šalių atsakingomis institucijomis ir informavo, kad šiai dienai kliūčių vežti puspriekabes nėra. Šalys sutarė sudaryti darbo grupę, kuri koordinuos visus teisinius, techninius, technologinius bei komercinius klausimus.

„Mūsų bendrovė iš savo pusės baigia spręsti visus techninius klausimus, kurie reikalingi siekiant pradėti specializuotų vagonų, skirtų puspriekabių gabenimui 1520 mm geležinkelio bėgiais, gamybą. Todėl tikimasi, kad 2017 m. pabaigoje bus galima realiai pradėti tokius vežimus“,– pažymėjo AB „Lietuvos geležinkeliai“ Krovinių vežimo direkcijos direktoriaus pavaduotojas Saulius Stasiūnas.

Konteinerinio traukinio „Vikingas“ vežėjai, operatoriai ir asocijuoti nariai patvirtino veiksmų planą, kuriuo bus siekiama didinti konteinerinių krovinių apimtis, plėtoti naujas galimas perspektyvias kryptis ir maršrutus. Sutarta toliau vykdyti veiklą, nukreiptą į konteinerinio traukinio plėtrą, skiriant ypatingą dėmesį Kazachstano ir Skandinavijos šalių prisijungimui. Taip pat bus bendradarbiaujama su jūrinėmis linijomis dėl konkurencingų sąlygų užtikrinimo vykdant vežimus Juodąja ir Baltijos jūromis.

Konteinerinio traukinio „Vikingas“ vežėjų, operatorių ir asocijuotų narių posėdžiai vyksta reguliariai. Šiame posėdyje dalyvavo Lietuvos, Baltarusijos, Ukrainos, Moldovos, Bulgarijos, Gruzijos geležinkelių kompanijų atstovai ir operatoriai – „Belintetrans“, „Liski“, „Plaske“, „Levado Cargo“, „Transkontainer Ukraina“, „TransKaukasusTerminals“, taip pat asocijuoti nariai: „Containerships“ ir Bulgarijos laivininkystė.

AB „Lietuvos geležinkeliai“ skaičiavimais, per 2016 m. sausio – spalio mėn. konteineriniu traukiniu „Vikingas“ buvo pervežta 26,653 tūkst. TEUs, o nuo projekto pradžios – beveik 0,5 mln. TEUs.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.