Žiauri žinia Lietuvai – žemėlapis atskleidė, kuo garsėjame visame pasaulyje

Kiekviena šalis pasaulyje kuo nors garsėja ir yra geriausia vienoje ar kitoje srityje, rašo „Indy100“. Ne paslaptis, kad brazilai visą pasaulį žavi futbolu, o Vokietija garsėja alumi. O tai, kuo garsėja Lietuva, išties nemalonu.

Lietuva nelabai turi kuo didžiuotis, ji pasaulyje garsėja savižudybių skaičiumi, o mūsų kaimyninės šalys džiaugiasi visai kitokiais dalykais, pavyzdžiui, Latvija garsėja moterimis, o Estija – verslo startuoliais.
Lietuva nelabai turi kuo didžiuotis, ji pasaulyje garsėja savižudybių skaičiumi, o mūsų kaimyninės šalys džiaugiasi visai kitokiais dalykais, pavyzdžiui, Latvija garsėja moterimis, o Estija – verslo startuoliais.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 30, 2016, 2:49 PM, atnaujinta Apr 16, 2017, 6:52 PM

Šį pasaulio žemėlapį sudarė Londone gyvenantis Davidas McCandlessas, žymus rašytojas ir dizaineris, jau parengęs ne vieną tokį žemėlapį ir apie tai net parašęs knygą.

Kiekvieną šalį apibūdinanti informaciją buvo surinkta iš daugybės duomenų bazių, įskaitant Pasaulio Banko, Centrinės žvalgybos valdybos (CŽV), „Reuters“, „Forbes“ ir kitų.

Visą surinktą informaciją tyrėjas suskirstė pagal keletą kategorijų: prekybą, psichologiją, ekologiją, kulinariją, ekonomiką, žmogiškumą, technologijas, patrauklumą ir atstumiančius dalykus.

Lietuva, deja,  nelabai turi kuo didžiuotis, ji pasaulyje garsėja savižudybių skaičiumi, o kaimyninės šalys džiaugiasi visai kitokiais dalykais, pavyzdžiui, Latvija garsėja moterimis, o Estija – verslo startuoliais.

Jungtinė Karalystė garsi milijardierių skaičiumi, o Jungtinės Amerikos Valstijos – kaip šalis, elektroniniuose laiškuose siunčianti šlamštą. Kinija čia įvardinta kaip valstybė, dažniausiai įkalinanti žurnalistus, Turkija – didžiausia socialinio tinklo „Twitter“ cenzorė, o Pakistanas garsus gėjų pornografijos platinimu.

Ruanda Afrikoje garsėja kaip valstybė, turinti didžiausią moterų skaičių parlamente, o Zambija – šalis, kurioje didžioji dalis verslininkių yra moterys.

Pasak žemėlapio kūrėjo, kai kurios šalys nebuvo įtrauktos į žemėlapį, nes paprasčiausiai į jį netilpo arba dėl to, kad apie tam tikras šalis tiesiog nebuvo surinkta pakankamai duomenų.

Parengė Raminta Rakauskė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.