Seimas linkęs pusmečiui atidėti Darbo kodekso įsigaliojimą

Ketvirtadienį Seimas po

Pagal siūlomą projektą naujas Darbo kodeksas įsigalioja ne 2017 m. sausio 1 d., o 2017 m. liepos 1 d.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Pagal siūlomą projektą naujas Darbo kodeksas įsigalioja ne 2017 m. sausio 1 d., o 2017 m. liepos 1 d.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir Lrytas.lt inf.

Dec 1, 2016, 3:18 PM, atnaujinta Feb 10, 2018, 1:22 AM

Už tai numatantį Darbo kodekso patvirtinimo, įsigaliojimo ir įgyvendinimo įstatymo pakeitimo projektą ir lydinčius dokumentus po pateikimo balsavo 64 Seimo nariai, 14 buvo prieš, 19 parlamentarų susilaikė.

Projektą toliau svarstys Seimo Socialinių reikalų ir darbo, Biudžeto ir finansų ir komitetai. Į Seimo posėdžių salę šis klausimas turėtų sugrįžti gruodžio 13 d.

Pagal siūlomą projektą naujas Darbo kodeksas įsigalioja ne 2017 m. sausio 1 d., o 2017 m. liepos 1 d.

Pasak „valstiečių“ atstovo Seimo nario Tomo Tomilino, projektų tikslas – sudaryti prielaidas dar kartą socialiniams partneriams, visiems suinteresuotiems asmenims ar visuomenei, pateikti savo pasiūlymus dėl Darbo kodekso ir kitų socialinio modelio įstatymų, kurie labiau subalansuotų darbuotojų ir darbdavių interesus.

„Mes norime grąžinti pasitikėjimą trišaliu formatu, pusė metų – tai racionalus terminas. Trišalė taryba nuo sausio 1 d įsijungs į darbą. Leiskite sulaukti šv. Kalėdų su dabartiniu reglamentavimu“, – ragindamas balsuoti už kodekso atidėjimą sakė T. Tomilinas.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.