Turkijos prezidentas paragino žmones keisti užsienio valiutą į liras

Turkijos prezidentas Recepas Tayyipas Erdoganas, kalbėdamas Ankaroje per

Per pastarąjį mėnesį Turkijos liros kursas JAV dolerio atžvilgiu nukrito daugiau kaip 11 proc.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Per pastarąjį mėnesį Turkijos liros kursas JAV dolerio atžvilgiu nukrito daugiau kaip 11 proc.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Eltos inf.

Dec 2, 2016, 5:29 PM, atnaujinta Feb 10, 2018, 1:06 AM

Per pastarąjį mėnesį Turkijos liros kursas JAV dolerio atžvilgiu nukrito daugiau kaip 11 proc. Ketvirtadienį liros kursas JAV dolerio atžvilgiu buvo nukritęs iki istorinio minimumo – 3,50 liros už dolerį. Penktadienį liros vertė toliau smunka, jos kursas JAV dolerio atžvilgiu pasiekė 3,52 liros.

„Tegu tie, kurie laiko po pagalvėmis pakištą užsienio valiutą, iškeičia ją į liras ar auksą. Kokia prasmė didinti užsienio valiutos vertę? Kai imsimės tokių priemonių, tokį žaidimą kai kam teks nutraukti! Tie patys žmonės darė tą patį ir 2007-2008 metais“, – ragino R. T. Erdoganas.

Turkijos liros kursas ėmė smukti po pranešimų apie tai, kad šalies valdančioji Teisingumo ir plėtros partija (AKP) kitą savaitę pateiks parlamentui su Nacionalinio judėjimo partija suderintus pasiūlymus dėl šalies konstitucijos pakeitimų, susijusių su perėjimu prie prezidentinės valdymo formos, tokiam siūlymui prieštarauja kitos opozicinės partijos. Ekspertai liros vertės kritimą taip pat sieja su paaštrėjusiais Turkijos ir ES santykiais bei gruodį prognozuojamu JAV federalinio atsargų banko palūkanų normų didinimu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.