Ant Kauko laiptų – laukti svečiai

Aplūžę Kauko laiptai ir jų viršuje merdėjantis baseinas pagaliau sulaukė dėmesio. Šią kauniečiams brangią vietovę pradėjo inventorizuoti specialistai. Remdamiesi surinkta medžiaga jie kurs techninį rekonstrukcijos projektą.

Kauno tarpukario architektūros perlu vadinami Kauko laiptai sulauks remonto, rengiamas rekonstrukcijos projektas.<br>M.Patašiaus nuotr.
Kauno tarpukario architektūros perlu vadinami Kauko laiptai sulauks remonto, rengiamas rekonstrukcijos projektas.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Vėjūnė Inytė („Lietuvos rytas“)

2016-12-04 21:08, atnaujinta 2018-02-10 00:46

Kauniečiai pastebėjo, kad praėjusią savaitę Kauko alėjoje ir ant Kauko laiptų vaikščioja nepažįstami žmonės, nešini fotoaparatais ir matuoti skirtomis ruletėmis.

Jie matavo ir fotografavo griūvantį kultūros paveldo objektą.

„Įdomu, kas čia vyksta? Ką veikia šie žmonės? Gal pagaliau pajudės alėjos ir pačių laiptų remonto darbai?“ – smalsavo Žaliakalnyje gyvenanti Vida Adomaitienė.

Kauko laiptai bei jų viršuje esanti terasa su baseinu ilgus metus buvo apleista. Šią vasarą miesto savivaldybė kauniečius, ypač Žaliakalnio gyventojus, buvo pakvietusi į susitikimą. Norėjo išklausyti nuomonių, kaip atgaivinti šią teritoriją ir ką joje gyventojai norėtų matyti.

Tada buvo nuspręsta, kad Kauko laiptų teritorijos atnaujinimo darbų projektą kurs savivaldybės įmonė „Kauno planas“.

Įmonės direktorius Raimundas Labutis patvirtino, kad „Kauno plano“ darbuotojai tikrai pradėjo detaliau apžiūrinėti Kauko laiptus ir terasoje esantį baseiną.

„Tai – kultūros paveldo objektas. Darbuotojai fiksavo dabartinę jo būklę, fotografavo ir matavo laiptus bei kitų čia esančių objektų detales. Viso to prireiks pradėjus rengti techninį rekonstrukcijos projektą“, – sakė R.Labutis.

„Kauno plano“ vadovas teigė, kad techninis projektas bus pradėtas rengti netrukus ir jį planuojama baigti iki pavasario. Rekonstrukcijos darbai turėtų prasidėti vasarą.

Kauno mero pavaduotojas Povilas Mačiulis tikino, kad šį projektą ketinama finansuoti Europos Sąjungos ir savivaldybės lėšomis. Apytikslė projekto vertė – 800 tūkst. eurų.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.