Svajojate apie asfaltuotą gatvę šalia savo namų? Ši istorija įkvepia

Kauno pakraštyje esančių Romainių naujakurių keliones žvyrkeliu pakeitė malonus važiavimas asfaltuota gatve. Pokyčius Kaimelės gatvėje inicijavo gyventojai, prisidėję prie darbų.

Prieš mėnesį prasidėjusius asfaltavimo darbus kelininkai jau užbaigė.<br>Savivaldybės nuotr.
Prieš mėnesį prasidėjusius asfaltavimo darbus kelininkai jau užbaigė.<br>Savivaldybės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

„Lietuvos rytas“

Dec 4, 2016, 10:06 PM, atnaujinta Feb 10, 2018, 12:46 AM

„Pasvėrėme, kas apsimoka labiau – gyventi dulkių apsuptyje ir remontuoti automobilius ar susimesti po kelis šimtus eurų ir turėti gražią gatvę“, – pasakojo Kaimelės gatvės atnaujinimą inicijavęs Tomas Taučius.

981 metro ilgio ir 6 metrų pločio gatvės išasfaltavimas atsiėjo 125 tūkstančius eurų. 50 tūkst. eurų surinko patys gyventojai – kitą dalį skyrė miesto savivaldybė.

Paprastai miestas skiria iki 50 proc. sąmatos vertės, bet šiuo konkrečiu atveju Kaimelės gatvė nėra nuošali, jungia kitas svarbias rajono gatves (Liucijanavos ir Romainių), todėl paramos dalis buvo padidinta.

„Kepti karveliai patys į burną nelekia. Reikia tik truputėlį noro ir viskas įmanoma, juolab kad prieš keletą dešimtmečių gatves asfaltuodavomės patys. Tikiuosi, Kaimelės gatvės pavyzdys užkrės ir kitus kauniečius“, – teigė daugiau nei 50 metų Romainiuose gyvenanti Rūta Ribokienė.

Romainiškiai įsitikinę, kad tai gera investicija – automatiškai pakils būsto vertė, nes namo vertei įtakos turi ir vieta, kurioje jis stovi – ar prie žvyrkelio, ar prie asfaltuotos gatvės.

„Iš 80 gyventojų ir greta gatvės įsikūrusių verslininkų buvo vos keli procentai, kurie pinigų nedavė“, – sakė T.Taučius.

Kauno savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas Aloyzas Pakalniškis patvirtino, jog Kaimelės gatvės atvejis ne vienintelis. Ir verslininkai, ir gyventojai vis dažniau kreipiasi dėl paramos gatvėms sutvarkyti.

„Ateities plente, Šaldytuvų, Skalvių gatvėse vyksta panašus bendradarbiavimas. Pernai šiuo modeliu pasinaudojo kitos Romainiuose esančios J.Semaškos gatvės gyventojai“, – teigė A.Pakalniškis.

„Už gatvių tvarkymą pirmiausia atsakingas miestas. Natūralu, kad pirmiausia tvarkomos pagrindinės ir atskirų mikrorajonų gatvės. Jei nuošalesnėse gatvėse gyvenantys kauniečiai nenori laukti, visuomet gali pasinaudoti šiuo sprendimu ir asfaltuotą gatvę turėti iškart“, – aiškino savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Vilius Šiliauskas. (LS)

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.