Inspektoriai plagiatų pardavėją už pakarpos pričiupo feisbuke

Įsigyti padirbinių kur kas pigiau, nei kad kainuoja originalas. Neva „Prada“, „Chanel“ ar „Louis Vuitton“ prekiaujanti moteris feisbuke sulaukė mokesčių inspektorių dėmesio. Panašu, kad jos laukia rimti nemalonumai. Kaip sakė Valstybinės mokesčių inspekcijos (VMI) atstovai, socialiniuose tinkluose inspektoriams dažnai užkimba smulkesnės ar stambesnės žuvys.

Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 9, 2016, 3:48 PM, atnaujinta Feb 9, 2018, 11:33 PM

„Turiu 7 Pradas vietoje!!! (Neoriginalios.) Merginos, kas norėjo – parašykit!!! Kol dar yra!!! 60 €“ . Toks skelbimas socialiniame tinkle neprasprūdo Valstybinei mokesčių inspekcijai (VMI) pro akis.

VMI, turinti paskyrą feisbuke, sureagavo šitaip: „Laba diena, p. Reda. Užsukite kada ir pas mus“. „Redos Boutique“ atsakė: „Jau nesenai buvau“. Kviečiama telefonu, o ne komentaruose“. Ir dar pridėjo šypsenėlę.

Skelbimų, kad prekiaujama ne originaliais daiktais, o padirbiniais, „Redos Boutique“ paskyroje – daug. Tarkim, „LV skaros (ne originalios) po 30 €“.

Kaip lrytas.lt sakė VMI atstovas Darius Buta, vienas inspekcijos padalinys nuolat stebi viešąją erdvę – socialinius tinklus, portalus. Aptikus inspektoriams įdomios informacijos, ji įtraukiama į duomenų bazes, analizuojama.

„Komercija jau seniai vyksta ne tik turguose, parduotuvėse. Elektroninė erdvė – tokia sritis, kuriai mokesčių inspektoriai skiria dėmesį, suburta ekspertų komanda, kuri tuo rūpinasi“, – aiškino D.Buta.

„VMI turi aktyvią paskyrą feisbuke. Ten galima rasti įdomios informacijos, žmonės pateikia klausimus, mes atsakome, taip pat sąmoningi mokesčių mokėtojai gali pranešti apie nelegalią veiklą“, – aiškino VMI atstovas.

D.Buta sakė, kad VMI jau domisi „Redos Boutique“.

„Šiuo atveju nagrinėsime, ar ponia vykdo legalią veiklą. Tačiau iš pirmo žvilgsnio matyti, o ir pati pripažįsta, kad tai ne tikri gaminiai, tai intelektualinės nuosavybės vagystė.

Parengė Aida Murauskaitė

Žinome atvejį ir kai Vilniaus centre buvo pardavinėjami padirbiniai. Mes tikrai paanalizuosime, ar visi mokesčiai buvo sumokėti ir ar veikla buvo registruota. Ir informaciją perduosime policijai“, – kalbėjo VMI atstovas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.