Pasirašytų draudimo įmokų suma – didžiausia per dešimt metų

Per 2016 m. tris ketvirčius Lietuvoje registruotų draudimo įmonių ir kitų Europos Sąjungos šalių įmonių filialų pasirašytų draudimo įmokų suma buvo daugiau kaip 7 proc. didesnė nei per 2015 m. tą patį laikotarpį ir sudarė 498 mln. eurų – tai geriausias rezultatas per pastaruosius dešimt metų.

Per 2016 m. tris ketvirčius Lietuvoje registruotų draudimo įmonių ir kitų Europos Sąjungos šalių įmonių filialų pasirašytų draudimo įmokų suma buvo daugiau kaip 7 proc. didesnė nei per 2015 m. tą patį laikotarpį ir sudarė 498 mln. eurų – tai geriausias rezultatas per pastaruosius dešimt metų.<br>V.Balkūno nuotr.
Per 2016 m. tris ketvirčius Lietuvoje registruotų draudimo įmonių ir kitų Europos Sąjungos šalių įmonių filialų pasirašytų draudimo įmokų suma buvo daugiau kaip 7 proc. didesnė nei per 2015 m. tą patį laikotarpį ir sudarė 498 mln. eurų – tai geriausias rezultatas per pastaruosius dešimt metų.<br>V.Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 9, 2016, 10:22 AM, atnaujinta Feb 9, 2018, 11:40 PM

Rinka į priekį sparčiai juda dėl ne gyvybės draudimo sektoriaus plėtros – jame tradiciškai labiausiai didėjo transporto priemonių draudimo grupių įmokos. Gyvybės draudimo šakos smukimą labiausiai lėmė gerokai sumažėjusi vienkartinių gyvybės draudimo įmokų apimtis. Jos svyravimas yra ypač nepastovus ir labai veikia gyvybės draudimo portfelio dydį“, – sako Lietuvos banko Priežiūros tarnybos direktorius Vytautas Valvonis.

Daugiau nei 10 mln. Eur, arba 40,5 proc., vienkartinių draudimo įmokų kritimo per metus neatsvėrė beveik 5 proc. padidėjusios periodinės gyvybės draudimo įmokos. Visų gyvybės draudimo įmokų suma šiemet sausio–rugsėjo mėn. sudarė 153,3 mln. Eur – tai beveik 3 proc. mažiau nei pernai tokiu metu. Ne gyvybės draudimo įmokos šiemet trečiojo ketvirčio pabaigoje pasiekė 344,6 mln. Eur – 12,6 proc. daugiau nei pernai tuo pačiu laikotarpiu.

Šalyje registruotos draudimo įmonės šiemet per pirmus tris ketvirčius uždirbo 6 mln. Eur pelno, tačiau draudimo šakų rezultatai išsiskyrė: gyvybės draudimo įmonių pelnas sudarė 13,9 mln. Eur (pernai tokiu laikotarpiu – 6,7 mln. Eur pelno), o ne gyvybės draudimo įmonės patyrė 7,9 mln. Eur nuostolį. Bendrą ne gyvybės draudimo šakos nuostolį nulėmė dviejų įmonių reorganizavimo ar pertvarkymo procesai. Šiam nuostoliui atsverti buvo stiprinamas kapitalas, tad visos draudimo įmonės yra mokios ir tenkina teisės aktų reikalavimus.

Tarpininkavimo paslaugas teikiančios draudimo brokerių įmonės šiemet sausio–rugsėjo mėn. uždirbo 3,6 mln. Eur pelno. Tai geriausias finansinis jų rezultatas per pastaruosius trejus metus. Šalies rinkoje 2016 m. trečiojo ketvirčio pabaigoje teisę teikti draudimo paslaugas turėjo 21 Lietuvoje registruotas draudikas: 9 įmonės ir 12 kitose Europos Sąjungos šalyse registruotų įmonių filialų. Iš jų 8 vykdė gyvybės draudimo ir 13 – ne gyvybės draudimo veiklą. Sudarant draudimo sutartis, draudikams tarpininkauja 97 draudimo brokerių įmonės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.