„Michelin“ žvaigždutėmis įvertintas restoranas susimovė

Kopenhagoje veikiantis restoranas „Geranium“ yra pirmasis Danijoje, įvertintas trimis „Michelin“ žvaigždutėmis. Šie metai prabangiai įstaigai turėjo būti itin sėkmingi, bet vietoj to ji sulaukė nemalonaus Higienos tarnybos atstovų apsilankymo.

Restorano „Geranium“ šefas R.Kofoedas buvo įvertintas pačiais aukščiausiais apdovanojimais.
Restorano „Geranium“ šefas R.Kofoedas buvo įvertintas pačiais aukščiausiais apdovanojimais.
Daugiau nuotraukų (1)

„The Guardian“ ir „Lietuvos rytas“ inf.

2016-12-10 16:18, atnaujinta 2018-02-09 23:23

Inspektoriai nustatė, kad produktai restorane buvo laikomi netinkamomis sąlygomis, ir skyrė maitinimo įstaigai didžiulę baudą – 20 tūkst. Danijos kronų (2,7 tūkst. eurų).

Paaiškėjo, kad jūrų gėrybes siūlantis restoranas laikydavo jas per šiltai, o į klientų lėkštes iškeliaudavo net tie produktai, kurių galiojimo terminas pasibaigęs.

Maža to, restorano virtuvės lentynoje higienos specialistai aptiko pelėsio. Tai sukėlė didelę nuostabą higienos tarnyboms, mat maitinimo įstaiga už savo patiekalus iš klientų prašo sumokėti beveik 300 eurų. Inspektoriai restoraną įvertino itin žemu balu.

„Manome, kad tai rimtas nusižengimas. Restorano valdžia ilgą laiką jūrų gėrybes saugojo netinkamomis sąlygomis ir puikiai tai žinojo, bet tikino neturėjusi pakankamai informacijos apie higienos reikalavimus. Padėtis pasikeitė tik mums įsikišus“, – teigė Higienos tarnybos atstovas Martinas Birkas Hansenas.

Restorano „Geranium“ virtuvės vadovas Rasmusas Kofoedas nesutiko su tokiais Higienos tarnybos kaltinimais.

„Nesutinku su tuo, kas parašyta patikrinimo ataskaitoje.

Pripažįstu, kad galbūt kai kuriais atvejais buvome neatidūs, bet išvados gerokai perdėtos“, – tvirtino R.Kofoedas.

Pasak jo, galbūt restoranas neteisingai naudojo kompiuterizuotą temperatūros stebėjimo sistemą, bet jūrų gėrybės visuomet buvo dedamos ant ledo, tad sąlygos buvo tinkamos.

Šiemet „Geranium“ buvo įvertintas trimis „Michelin“ žvaigždutėmis. Tai netgi daugiau, nei turi Kopenhagoje esantis restoranas „Noma“, kuris britų restoranų leidinio nekart buvo įvardytas kaip geriausia pasaulio maitinimo įstaiga.

„Geranium“ virtuvės vadovas ir įkūrėjas R.Kofoedas taip pat yra įvertintas aukščiausiais apdovanojimais. 2007 metais atidaręs maitinimo įstaigą, jau po penkerių metų buvo įvertintas pirmąja „Michelin“ žvaigždute, praėjus dar metams restoranas galėjo pasigirti turintis jau dvi žvaigždutes.

Šįmet restoranas gavo trečiąją žvaigždutę – tai nebuvo nuostabu maisto kritikams, nes jie gyrė „Geranium“ standartus.

Tai ne pirmas kartas, kai geriausiais laikomi Danijos restoranai sulaukia nemalonumų.

Su „Geranium“ besivaržantis „Noma“ 2013 metais buvo kritikuojamas šalies maisto tarnybų dėl to, kad netinkamai reagavo į restorane apsilankiusių klientų sunegalavimą. Paaiškėjo, kad tądien vienas įmonės darbuotojų į darbą atėjo sirgdamas rotavirusu.

Praėjusiais metais dar viename prabangiame Kopenhagos restorane blogai pasijuto net 12 lankytojų. Negalavimus sukėlė ten suvalgytas maistas.

Bet vienas blogiausiai pasibaigusių apsilankymų „Michelin“ žvaigždutėmis įvertintame restorane buvo Jungtinėje Karalystėje.

2009 metais pavalgę restorane „Fat Duck“ Berkšyre apsinuodijo net 240 žmonių.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.