Atskleistas dar vienas nelegalios gamybos atvejis

Gavę pranešimą iš policijos apie vykdomą galimai nelegalią maisto tvarkymo veiklą, Šakių valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos inspektoriai patikrino nurodytu adresu gyvenančių sutuoktinių ūkį šio rajono Jančių kaime (Lekėčių sen.).

Mėsos perdirbėjams uždrausta užsiimti nelegalia veikla, surašytas Administracinių teisės pažeidimų protokolas ir nurodyta sunaikinti beveik 490 kg mėsos ir jos gaminių.<br>M.Patašiaus nuotr.
Mėsos perdirbėjams uždrausta užsiimti nelegalia veikla, surašytas Administracinių teisės pažeidimų protokolas ir nurodyta sunaikinti beveik 490 kg mėsos ir jos gaminių.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 12, 2016, 4:24 PM, atnaujinta Feb 9, 2018, 11:04 PM

Pranešime pateikta informacija pasitvirtino – gyventojų namų pagalbinėse patalpose – lauko virtuvėje buvo perdirbama neaiškios kilmės šviežia mėsa, neturint tokiai veiklai leidimo ir veterinarinio patvirtinimo. Rasta įvairių neaiškios kilmės mėsos gaminių be ženklinimo etikečių: šviežiai rūkytų dešrų polietileno apvalkaluose (beveik 400 kg), rūkytų lašinių (apie 60 kg), kitų šviežios mėsos gaminių (daugiau kaip 30 kg). Mėsa buvo tvarkoma gamybai nepritaikytose, nešvariose, netvarkingose patalpose, kur mėtėsi pašaliniai daiktai. Mėsos produktai buvo gaminami be jokių technologinių aprašymų ar receptūrų. Šviežios mėsos ruošiniai buvo nešami į rūkymo patalpą per lauką, neapsaugant jų nuo atmosferos poveikio.

Mėsos perdirbėjams uždrausta užsiimti nelegalia veikla, surašytas Administracinių teisės pažeidimų protokolas ir nurodyta sunaikinti beveik 490 kg mėsos ir jos gaminių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.