Dovanas vaikams siūlo palikti pas taksistus

Šiais metais vilniečiai Kalėdų šventes gali praskaidrinti sunkiai gyvenantiems ar vėžiu sergantiems vaikams tiesiog važiuodami taksi. Ateinančias dvi savaites, išsikvietus taksi vairuotoją ar pavežėją per „eTaksi“ mobiliąją programėlę, skubantys ar nežinantys kam pristatyti dovaną, keleiviai ją galės palikti automobilyje. Dovanos iki Kalėdų bus saugiai pristatytos mažiesiems.

Užsakant automobilį, „eTaksi“ programėlės pastabų skiltyje reikia įrašyti žodį VAIKAMS, kad vairuotojas žinotų, jog keleivis norės palikti dovaną.<br>D.Umbraso nuotr.
Užsakant automobilį, „eTaksi“ programėlės pastabų skiltyje reikia įrašyti žodį VAIKAMS, kad vairuotojas žinotų, jog keleivis norės palikti dovaną.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 12, 2016, 11:27 AM, atnaujinta Feb 9, 2018, 11:09 PM

„Šv. Kalėdos iš tiesų yra didelė šventė visiems žmonėms ir ypač vaikams. Dovanos mažuosius visad pralinksmina ir praskaidrina dieną, todėl šios akcijos metu norime suteikti džiaugsmo tiems vaikams, kuriems vaikystė šiuo metu nėra tokia dosni.

Rinkdamiesi dovanas, paimkite viena daugiau ir, jei neturite pakankamai laiko, mes užtikrinsime, kad ji pasiektų vaikus ir visi kartu prisidėtumėme prie jų kalėdinio stebuklo“, – sako „eTaksi“ vadovas Andrius Norkaitis.

Užsakant automobilį, „eTaksi“ programėlės pastabų skiltyje reikia įrašyti žodį VAIKAMS, kad vairuotojas žinotų, jog keleivis norės palikti dovaną. Atvykus automobiliui žmogui tereikia vykti savo norimu maršrutu ir kelionės pabaigoje palikti dovaną automobilyje, jos saugiu pristatymu pasirūpins vairuotojas.

Dovanėlės džiugins „Mamų unijos“ globojamus vėžiu sergančius vaikus, „SOS vaikų kaime“ be tėvų globos likusius bei nepritekliuje gyvenančius mažuosius ir „Gelbėkim vaikus“ prižiūrimus sunkiai gyvenančius vaikus.

„Mamų unijos“ projektų vadovė Dovilė Marčinskaitė sako, kad šis sumanymas yra kitokia paramos forma, kuri naudinga ir vaikams, ir žmonėms: „Šventinio laikotarpio mūsų globojami ligoniukai itin laukia, nes visuomet gauna dovanų. Natūralu, kad šis metų laikas yra gana užimtas ir daugelis nors ir turi noro prisidėti, bet neatranda laisvos akimirkos. Ši akcija suteikia galimybę žmonėms nudžiuginti vaikus smagia dovana patogiai ir greitai.“

D. Marčinskaitė sako, kad „Mamų unijos“ globojami onkologinėmis ligomis sergantys vaikai visą advento laikotarpį ligoninėse Vilniuje ir Kaune yra kasdien nudžiuginami dovana, kurią randa kojinaitėje ant palatos durų. Kasmet ligoniukams Advento kojinaitėse yra „paliekama“ apie 1,5-2 tūkst. įvairių dovanų.

Pasak organizatorių, vaikai labai laukia dovanėlių, jos turėtų būti naujos ir tvarkingos. Tai gali būti knygelės, žaislai, piešimo reikmenys, užrašinės, pirštinės, kojinės, kepuraitės, kosmetika, higienos priemonės, greitai negendantys skanėstai bei kiti įvairiausi daiktai, kurie nudžiugintų mažuosius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.