„Wizz Air“ tinklas plečiasi: bus atidaryta nauja bazė

„Wizz Air“, didžiausia žemų sąnaudų oro linijų bendrovė Centrinėje ir Rytų Europoje, kitų metų liepos 21 d. atidarys 27-ąją bazę Europoje – ja taps Varnos oro uostas Bulgarijoje.

„Wizz Air“, didžiausia žemų sąnaudų oro linijų bendrovė Centrinėje ir Rytų Europoje, kitų metų liepos 21 d. atidarys 27-ąją bazę Europoje – ja taps Varnos oro uostas Bulgarijoje.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
„Wizz Air“, didžiausia žemų sąnaudų oro linijų bendrovė Centrinėje ir Rytų Europoje, kitų metų liepos 21 d. atidarys 27-ąją bazę Europoje – ja taps Varnos oro uostas Bulgarijoje.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 14, 2016, 1:33 PM, atnaujinta Feb 9, 2018, 10:40 PM

Tai antroji avialinijų bazė šioje šalyje, kurioje bus bazuojamas vienas naujas bendrovės „Airbus A320“ tipo orlaivis. Skrydžių žemėlapį iš Varnos papildys 5 naujos europinės kryptys.

Naujos bazės atidarymo Varnoje proga „Wizz Air“ visiems skrydžiams į ir iš Bulgarijos suteikia 20 proc. nuolaidą. Ši akcija galioja tik vieną dieną, t. y. šiandien iki vidurnakčio. Skrydžių bilietų kainos prasideda nuo 19,99 eurų – juos galima užsisakyti wizzair.com interneto svetainėje.

Atidarius naują bazę Varnoje, „Wizz Air“ maršrutų skaičius iš šio oro uosto išaugs iki septynių – aviakompanijos nauji skrydžiai Bulgarijos rytų uostamiestį sujungs su Dortmundu ir Miuncheno Memingenu Vokietijoje, Larnaka Kipre, Milano Bergamo oru uostu Italijoje bei Olandijos miestu Eindhovenu.

Taip pat, skrydžiai į Londono Lutono oro uostą išaugs nuo 7 iki 10 savaitinių skrydžių. Tai reiškia, kad kitais metais „Wizz Air“ siūlys 380 tūkst. sėdimų vietų keleiviams Varnos maršrutais ir bus pasiektas metinis 260 proc. augimas.

„Būdami lyderiaujančia oro linijų bendrove Bulgarijoje, džiaugiamės galėdami Varną paskelbti antrąja „Wizz Air“ bazę šioje šalyje. Pirmasis „Wizz Air“ orlaivis iš Varnos pakilo 2007 metais ir nuo tada savo žemų sąnaudų maršrutais pervežėme daugiau nei pusę milijono keleivių, stiprindami vietinio turizmo bei aviacijos industrijas, – sako Owain’as Jones’as, „Wizz Air“ vykdomasis direktorius. – Vykdydami naujos bazės operacijas sukursime naujų darbo vietų aviakompanijoje ir savo verslo partnerių vykdomų paslaugų srityse, ir, be abejo, suteiksime dar daugiau galimybių keliauti prieinamomis kainomis iš Bulgarijos.“

Aviakompanija skraidinti keleivius iš kito Bulgarijos miesto Sofijos pradėjo 2005 metais ir šiuo metu yra pagrindinė oro linijų bendrovė Bulgarijoje. Per 12 mėnesių iki lapkričio 30 d. aviakompanija pervežė daugiau kaip 1,7 mln. keleivių į ir iš trijų Bulgarijos oro uostų – Sofijos, Varnos ir Burgaso.

Su nauju orlaiviu 2017 metais „Wizz Air“ Bulgarijoje iš viso bazuos 8 orlaivius – septynis Sofijoje ir vieną Varnoje, kartu jungiant daugiau nei 300 darbuotojų įgulą. Šiuo metu Bulgarijos „Wizz Air“ tinklas sudaro 43 maršrutus, įskaitant vieną vidinę operaciją tarp Sofijos ir Varnos oro uostų.

Šių metų „Wizz Air“ veikla Bulgarijoje prisidės prie daugiau nei 1 200 darbo vietų** susijusiose industrijose. Oro linijų bendrovė už savo nuolatinę plėtrą ir puikų aptarnavimą Bulgarijoje šiais metais buvo įvertinta „Sky Award“ apdovanojimu, kaip labiausiai pageidaujama žemų sąnaudų skrydžių bendrovė Bulgarijoje.

Naujos bazės įsteigimas – tai 98 mln. JAV dolerių kompanijos investicija bei 36 tiesioginės darbo vietos.

„Wizz Air“ bazės veikla prisidės prie vietinės ekonomikos, aviacijos darbo vietų, logistikos, apgyvendinimo ir turizmo industrijų plėtros.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.