Išradingumui ribų nėra: šventėms siūlo kitokius šakočius ir kūčiukus

Kūčiukai ir šakotis – dauguma lietuvių švenčių stalo be jų neįsivaizduoja. Jei kūčiukus nudažius spalvotai, o šakotį pavertus kalėdine eglute? Žmonėms tai patinka, o idėją sugalvojusi agentūra džiaugiasi, taip populiarindama bei prie dabarties šmaikščiai priartindama lietuviškas tradicijas.

Visiems puikiai pažystamas šakotis paverstas tikriausia Kalėdų eglute – jo pakuotė net turi tikro medžio kotelį.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Visiems puikiai pažystamas šakotis paverstas tikriausia Kalėdų eglute – jo pakuotė net turi tikro medžio kotelį.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-12-15 15:19, atnaujinta 2018-02-09 22:26

„Kalėdooosom“ – tokius kūčiukus, šakočius bei ledus siūlo įsigyti įvykių rinkodaros agentūra „Publicum Events“.

Įprasti skanumynai, bet kitaip

„Sugalvojome tokius tradiciškus lietuviškus skanėstus pateikti kitaip, linksmai ir įdomiai“, – pasakojo „Publicum Events“ direktorė Vilma Balčiūnienė.

Visiems puikiai pažįstamas šakotis paverstas tikriausia Kalėdų eglute – jo pakuotė net turi tikro medžio kotelį. Šakotis keptas tradiciškai, tiesiog nudažytas žaliai.

Stalą gali puošti iki pat Naujųjų – kaip ir tikros Kalėdų eglutės. „Tai gali būti ir  dekoracija, ir skanėstas, nes skonis šakočio tikrai puikus“, džiaugėsi V.Balčiūnienė.

Kūčiukai, kuriais prekiaujama, taip pat išskirtiniai – nudažyti trispalvės spalvomis ir supakuoti į konservų skardines. O jei to maža, „Ooosom.lt“ siūlo įsigyti ir ypatingų ledų.

„Pagalvojome, kad vaikai žiemą visuomet nori ledų, bet niekas neleidžia jiems jų valgyti. Dėl to nusprendėme sukurti ypatingus ledus, kuriuos galima valgyti ir prie 20 laipsnių šalčio“, – apie savo saldžius pyragėlius, primenančius ledus, pasakojo V.Balčiūnienė.

Žmonėms patinka

„Ooosom.lt“ produkcijos galima įsigyti internetinėje projekto parduotuvėje bei Vilniaus kalėdinėje mugėje. Čia ledai kainuoja 2 eurus, šakotis – 15 eurų. Mažesnį indelį kūčiukų galima įsigyti už 3, didesnį – už 5 eurus.

Mugėje prekiaujantis Kristijonas pasakojo, kad pirkėjų netrūksta. Dažniausiai kūčiukus žmonėms perka dovanoms.

„Ir vaikai labai mėgsta, pamato ir prašo tėvų, kad nupirkų“, – įspūdžiais dalinosi jis.

V.Balčiūnienė pasakojo, kad dažniausiai žmonės užsakinėja po kelis indelius kūčiukų – kartais kaip verslo dovanas, kartais tam, kad nustebintų močiutę.

„Sako, kad dovanos močiutei. O aš stebiuosi, bijau, kad močiutė šoko negautų. Galvojome, kad mūsų produkcija labiau skirta jaunimui, hipsteriams“, – juokėsi ji.

„Publicum events“ prieš šventes vos spėja suktis – tokio žmonoių susidomėjimo projekto iniciatoriai nesitikėjo.

Budina tradicijas

Kalėdiniai skanumynai nėra vienintelis „Ooosom.lt“ kūrinys. „Unikalių lietuviškų patirčių projektas“ – taip savo sumanymą apibūdina „Publicum events“.

Vasarą žmonėms buvo kviečiami geriausius tradicinius, bet moderniai perteiktus lietuviškus pietus skanauti restorane, įrengtame tiesiog rugių lauke. Vasario 16-osios proga organizavo renginius, daugybę restoranų pakvietė prisijungti prie iniciatyvos ir šventei sukurti kokį specialų, su Lietuva susijusį patiekalą.

Internetinėje erdvėje „Ooosom.lt“ pasiūlė skaitmeninius tautinius drabužius, kuriuos pasimatuoti gali kiekvienas.

„Tai idėjinis projektas. Norime kitaip pažvelgti į lietuvišką paveldą, priartinti prie žmonių tradicijas. Lietuvybė nėra vien dešros ar cepelinai – viską galima padaryti kur kas įdomiau ir smagiau“, – savo idėja dalinosi V.Balčiūnienė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.