Rusija plačiai atvers duris turistams? Vienas miestas siekia bevizio režimo

Ne tik baltarusiai atvėrė bevizes duris užsieniečiams. Toks režimas taikomas Baltarusijos Belovežo girioje ir jo siekia kiti šios kaimyninės šalies regionai. Šitokį užmojį nutarė įgyvendinti ir Rusijos miestas Sankt Peterburgas, vadinamas Rusijos šiaurine arba kultūros sostine.

Tikimasi, kad, įvedus lengvesnę vizų tvarką, išaugs turistų srautas Sankt Peterburge, taip pat bus plėtojamas verslo turizmas.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Tikimasi, kad, įvedus lengvesnę vizų tvarką, išaugs turistų srautas Sankt Peterburge, taip pat bus plėtojamas verslo turizmas.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 15, 2016, 4:58 PM, atnaujinta Feb 9, 2018, 10:23 PM

Kaip skelbia sm-news.ru, Rusijos šiaurinė sostinė pretenduoja į specialųjų vizų režimo statusą. Sankt Peterburgas tikisi, kad šalies valdžia jiems leis taikyti 72 valandų bevizį režimą visiems turistams.

Dabar tokią teisę turi tie užsienio turistai, kurie į miestą atvyksta keltais ir kruiziniais laivais.

Kaip sakė Turizmo komiteto vadovas Andrejus Muškariovas, rengiamas kreipimasis į Rusijos prezidentą. Taip pat sprendžiamas elektroninių vizų klausimas.

Tikimasi, kad, įvedus lengvesnę vizų tvarką, išaugs turistų srautas, taip pat bus plėtojamas verslo turizmas.

2015 metais Sankt Peterburgas sulaukė 6,5 mln. turistų, šiemet tikimasi, kad šis rodiklis išaugs iki 6,9 mln., iš jų 3,1 mln. – užsieniečiai.

Parengė Aida Murauskaitė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.