Išrinktas naujas „Lietuvos geležinkelių“ vadovas

„Lietuvos geležinkelių“ valdyba po pirmojo posėdžio nusprendė, kas vadovaus bendrovei. Nauju „Lietuvos geležinkelių“ vadovu paskirtas  „Klaipėdos naftos“ generalinis direktorius 32-ejų Mantas Bartuška.

Nauju „Lietuvos geležinkelių“ vadovu paskirtas „Klaipėdos naftos“ generalinis direktorius 32-ejų Mantas Bartuška.<br>T.Bauro nuotr.
Nauju „Lietuvos geležinkelių“ vadovu paskirtas „Klaipėdos naftos“ generalinis direktorius 32-ejų Mantas Bartuška.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 16, 2016, 10:06 AM, atnaujinta Feb 9, 2018, 10:18 PM

M.Bartuška pakeis pareigas šiuo metu laikinai einantį Andrių Montrimą, kuris laikinuoju „Lietuvos geležinkelių“ vadovu paskirtas po to, kai iš posto pasitraukė Stasys Dailydka, gruodžio pradžioje pranešęs, kad nejaučia politinės paramos ir pasitikėjimo nei iš naujo susisiekimo ministro, nei iš Seimo bei Vyriausybės.

Ministras pasitiki

„M.Bartuška turi daug patirties reformuojant energetikos sektorių ir nemažai patirties bendradarbiaujant su Rusijos ir Baltarusijos partneriais, kas šiame sektoriuje labai svarbu. Jis turi mano visišką, besąlygišką pasitikėjimą. Dėkoju M.Bartuškai, kad jis priėmė šį iššūkį, drįso išeiti iš komforto zonos ir ateiti į darbą, kuris reikalingas skaidrinant veiklą ir padarant bendrovę nešančią naudą valstybei“, – apie naują vadovą kalbėjo susisiekimo ministras Rokas Masiulis.

Jo teigimu, pirmos užduotys, tenkančios M.Bartuškai, – atlikti išsamų finansinį ir teisinį auditą, sutvarkyti viešuosius pirkimus ir  bendradarbiauti su teisėsauga.

„Dėkoju už pasitikėjimą valdybai bei ministrui. Dabartinė situacija, kai bendrovė yra apipinta skandalais, yra taisytina. Tikiu, kad savo dideliu darbu galime šią situaciją pakeisti, kad „Lietuvos geležinkeliai“  būtų skaidri, aiškiais principais valdoma bendrovė ir neštų naudą Lietuvos valstybei“, – sakė naujai paskirstas „Lietuvos geležinkelių“ vadovas.

Pirmiausia – auditas, reformos vėliau

M.Bartuška nepateikė konkrečių atsakymų į klausimus, kaip imsis reformuoti bendrovę. „Pirmiausia reikia vertinti situaciją, pamatyti struktūrą, bet bendras principas tas, kad sieksime, jog bendrovė veiktų efektyviai, konkurencingai, užtikrintų maksimalius srautus per Lietuvą“, – aptakiai kalbėjo jis.

Susisiekimo ministras taip pat sakė, kad nors reformos būtinos, pirmiausia reikia susipažinti su bendra situacija bendrovėje – atlikti auditus ir panaikinti ydingas praktikas.

 “Dėl skaidymo ir kitų dabartinių bendrovės praktikų pamatysime su laiku, šiame etape tai labai svarbus klausimas, bet antras po situacijos įvertinimo. Pradėjus darbą ir gavus daugiau informacijos bus galima sakyti“, – kalbėjo R.Masiulis.

„Lietuvos geležinkelių“ auditus M.Bartuška žadėjo pradėti greitai. „Pirmosiomis dienomis įvertinsiu situaciją ir prisitaikant prie bendrovės pirkimų procesų inicijuosime, kad auditus turėtume kuo greičiau“, – sakė jis.

Ką paskirs savo pavaduotojais, M.Batuška teigė dar nežinantis. Spėliota, kad juo gali tapti Klaipėdos naftos“ administravimo direktorius Gerimantas Bakanas. M.Bartuška šios informacijos nepatvirtino: „Pirmiausia reikės įvertinti esamą kolektyvą ir pažiūrėti, ar pokyčių reikės“.

Naujai išrinktos valdybos pirmininku tapo Romas Švedas.

„Klaipėdos naftos“ generalinio direktoriaus funkcijas vykdys Finansų ir administravimo departamento direktorius Marius Pulkauninkas, kol bus išrinktas naujas vadovas.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.