„Google“ paieškos atskleidė, kurios 10 šalių nesiskųs turistų skaičiumi

Kokie metai baigiasi. „Brexit“, Donaldas Trumpas, atlikėjo Bowie mirtis, Zikos virusas.... Nenuostabu, kad „Google“ paieškos sistemoje dominavo su šiais dalykais susijusios paieškos. Vis dėlto, pastebima ir kita tendencija – žmonės vis dažniau ieško informacijos apie kelionių kryptis, kuriomis paprastai nesidomėdavo, rašo „The Telegraph“.

9. Fuertaventuros sala<br>Reuters/Scanpix nuotr.
9. Fuertaventuros sala<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 17, 2016, 8:12 PM, atnaujinta Feb 9, 2018, 10:01 PM

Štai 10 šalių, kurios, pagal „Google“ paieškas, kitais metais tikrai nesiskųs turistų skaičiumi.

10. Meksika

Visus metus Donaldas Trumpas gąsdino, kad aplink šią šalį pastatys sieną. Nepaisant to, daugelis gyventojų labiau galvojo apie tai, kaip ten nukeliauti – pasidžiaugti įspūdingais Meksikos paplūdimiais ir paslaptingomis majų piramidėmis.

9. Fuerteventuros sala

Kanarų salynas, priklausantis Ispanijai, ir toliau džiaugsis daugybe turistų. Fuerteventuros saloje galima maudytis saulės spinduliuose ištisus metus. Čia galima rasti tiek prabangių poilsio kompleksų su išpuoselėtais paplūdimiais, prabangiais viešbučiais bei stebinančiais restoranais, tiek įdomios, civilizacijos nepaliestos gamtos kampelių.

8. Florida

Paplūdimiai, smagūs teminiai parkai, parduotuvių centrai bei naktinis gyvenimas – nereikia daug galvoti, kad Floridą pasirinktum kaip savo kelionės tikslą. Ką veikti čia gali rasti ir šeimos su vaikais, ir porelės, ir vyresnio amžiaus turistai, o pramogų čia tiek, kad galima grįžti kasmet.

7. Žaliojo kyšulio salynas

Šis Atlanto vandenyno salynas netoli Afrikos krantų tik neseniai pradėjo rodytis tarp populiarių „Google“ paieškų. Salyną sudaro 10 vulkaninės kilmės salų – vienos žada poilsį paplūdimyje, kitos vilioja turtingu kultūriniu turizmu ar galimybėmis pakopinėti.

6. Kanada

D.Trumpui laimėjus JAV prezidento rinkimus, daugybė amerikiečių „Google“ sistemoje ieškojo galimybių emigruoti į Kanadą. Kitus labiau domino įspūdingi šalies nacionaliniai parkai bei miestai. Kitąmet šalis švęs savo 150 gimtadienį. Tai turėtų dar labiau sustiprinti keliautojų susidomėjimą šia valstybe.

5. Niujorkas

„Įdomiausias miestas pasaulyje. Jokiame kitame mieste nerasi tiek restoranų, barų, muziejų ir dėmesio vertų vietų kaip čia“, – sako „The Telegraph“ kelionių žurnalistas Douglas Rogersas.

4. Edinburgas

Tai vienintelė vieta Jungtinėje Karalystėje, atsidūrusi tarp labiausiai „Google“ ieškomų vietų. Ko gero, nenuostabu – su savo viduramžių miestais, stulbinančiais senamiesčiais ir smagiomis naujienomis. Nuostabūs peizažai, paslaptingi vidiniai kiemeliai bei sodai, įspūdingos architektūrinės detalės – čia galima rasti visko

3. Tenerifė

Nenuostabu, kad ši vieta iš esmės kasmet yra tarp labiausiai „googlinamų“ – saulė visus metus vilioja čia ne vieną.

2. Malaga

Ispanija išlieka populiariausia šalimi atostogoms tarp britų – jų pernai šalį aplankę 9,6 milijono. Malaga visuomet garsėjo paplūdimiais ir poilsio kompleksais. Tačiau Malagoje verta apsilankyti ir antrą kartą – per kelerius metus šalia tradicinių tavernų čia pridygo daugybė mažų parduotuvėlių, restoranų bei kavinių

1. Maldyvai

Nors kelionių į šią vietą kaina gali išgąsdinti, balto smėlio paplūdimiai ir ant vandens įkurtos poilsiavietės vis dar verčia milijonus svajoti apie atostogas šiose salose. Apie atostogas šioje vietoje šiemet informacijos ieškojo daugiausia „Google“ vartotojų.

Parengė Gintarė Valentinaitienė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.