Kalėdos, kokių dar neragavai!

Žuvies mėgėjai prieš pat Kalėdas sulaukė dovanų – pačiame sostinės centre duris atvėrė nauja žuvies parduotuvė „Fishop“. Jos šeimininkė – vardą užsitarnavusi Lietuvos ir Norvegijos žuvies perdirbimo įmonė „Norvelita“ – pirkėjus šiltai pasitinka šūkiu: „Kalėdos, kokių dar neragavai..!“

„Norvelita“ asmeninio archyvo nuotr.
„Norvelita“ asmeninio archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Vykintė Budrytė, LR korespondentė

Dec 17, 2016, 7:32 PM, atnaujinta Feb 9, 2018, 10:02 PM

Kokybiškų produktų iš lašišų gamyba garsėjančios įmonės produkcijos iki šiol buvo galima įsigyti prekybos vietose Kaune, Tauragėje, Telšiuose, Plungėje bei firminėse parduotuvėse Panevėžyje, Elektrėnuose, Raseiniuose ir Tauragės rajone.

Pagaliau išskirtinius savo produktus „Norvelita“ atvežė į Vilnių, J.Basanavičiaus g. 15.

Nuo praėjusio amžiaus pradžios visoje J.Basanavičiaus gatvėje virė prekyba, čia veikė įvairios maisto krautuvės. Norėdami įžiebti istorinės dvasios parduotuvės šeimininkai vieną jos sieną papuošė senosios gatvės atvaizdu.

„Draugai ir ištikimiausi klientai jau seniai klausinėjo, kada savo produkcijos pasiūlysime Vilniui. O mūsų rankos vis būdavo tarsi per trumpos viską aprėpti. Pastaraisiais metais plėtėmės, kūrėme įvairius projektus ir šis – vienas jų.

Juokais sakau, kad prieš didžiąsias metų šventes bus paprasčiau vilniečiams draugams įteikti dovanas, – nereikės vežti per pusę šalies. Raseiniai atvyko į Vilnių“, – nusišypsojo Raseinių rajone įkurtos įmonės „Norvelita“ komercijos direktorė Viktorija Kenstavičienė.

Naujoje sostinės parduotuvėje „Fishop“ šviežių, sūdytų, marinuotų ar rūkytų žuvų ras net išrankiausi pirkėjai.

Laukiami restoranų vadovai ir šventes norintys suruošti kulinarai. Parduotuvėje galima užsisakyti įvairų kiekį šviežiausių Norvegijos žuvų ūkiuose užaugintų lašišų bei kitų žuvų ir jų produktų.

Jei pats nesi žvejys, įprasta žiemą šviežios žuvies pirkti iš akvariumo, tačiau ne visiems tai priimtina – gaila, daug rūpesčių ją išvalyti, paruošti. Ir dėl kokybės suabejojama. Užtat „Norvelita“ siūlo jau išskrostų šviežių aukščiausios rūšies lašišų, upėtakių ar karpių, taip pat šių žuvų gabalėlių, filė, supakuotų naudojant apsaugines dujas. Lieka tik išimti iš pakuotės ir dėti į keptuvę ar orkaitę.

Parduotuvėje galima nusipirkti tradicinės sūdytos ir rūkytos lašišos, kuri rūkoma natūraliomis buko medienos pjuvenomis, nemirkytos jokiuose papildomuose dūmo kvapuose.

V.Kenstavičienė žuvies mėgėjams siūlo paragauti ir visoje Europoje populiarios ir itin vertinamos marinuotos lašišos.

„Jos viename kąsnyje telpa visa vaivorykštė skonių“, – tikino moteris.

„Fishop“ parduotuvėje yra kelių rūšių marinuotos lašišos – su krapais, bazilikais bei sūriu ir su šviežiais apelsinais, be jokių skonio stipriklių.

Ypatinga naujos parduotuvės prekė – „Coda Nera“ („Juoda uodega“) lašišų filė, kurios receptą „Norvelita“ ilgus metus kūrė ir tobulino kartu su Italijos partnere įmone „La Nef“.

Šiandien „Coda Nera“ prekės ženklas puikuojasi tokiose gurmanų ir išskirtinių produktų parduotuvėse kaip „Eataly“, prabangiuose restoranuose ir konkuruoja su tokiais žinomiausiais prekės ženklais kaip Šveicarijoje gaminama „Balik Salmon“.

„Šį projektą iki galutinio produkto vykdėme ketverius metus. Mūsų partneris – užsispyręs italas Giordano Palazzo, jis lašišos kokybe ir paruošimo būdu pranoko didžiausius šios žuvies gamintojus Europoje“, – paaiškino V.Kenstavičienė.

Produkcijai „Coda Nera“ gaminti žuvys atrenkamos itin kruopščiai – iš kelių šimtų kilogramų vos viena ar dvi lašišos. Vėliau vienos sūdomos specialiu būdu, kitos rūkomos pakabintos uodega į viršų, kad išbėgtų riebalai, o tada brandinamos.

Visi šie procesai atliekami rankomis, tad ne veltui lašišos pakuotę kūrė italų dizaineriai. Juoda subtili dėžutė su ypatingo skonio lašiša viduje – puiki Kalėdų dovana artimiesiems, draugams ar kolegoms.

Kad lašiša būtų dar skanesnė, prie jos „Norvelita“ siūlo įsigyti specialiai šios parduotuvės atidarymui sukurtus dviejų skonių padažus: medaus ir garstyčių, taip pat medaus ir garstyčių, pagardintą krapais.

Pagrindinis „Norvelitos“ produktas yra lašišos, tačiau įmonė prekiauja ir puikaus skonio silkėmis, kurių prieš šventes pasiilgsta bene kiekvienas lietuvis.

Išskirtinis jau pamėgtas sveiko maisto šalininkų produktas – silkių filė be aliejaus. Silkė supakuota naudojant apsaugines dujas, kad išliktų natūralus skonis.

Parduotuvėje galima įsigyti keturių skonių šios silkės: tradicinės be aliejaus, su raudonojo vyno aromatu, su burokėliais ir su svogūnais.

Tie, kurie mėgsta silkę aliejuje, čia taip pat ras savo mėgstamo skonio – tradicinę, su riešutais ir kitokio skonio. Taip pat skandinaviškos silkių filė ir ypatingos sūdytos silkių filė „Matjes“ iš Šiaurės jūros.

Parduotuvėje galima nusipirkti ne tik tradicinių rūkytų upėtakių, skumbrių, bet ir nuostabaus skonio vytintų lašišos dešrelių.

Prie žuvies parduotuvėje siūloma įsigyti kaimo turizmo sodyboje „Karpynė“ gaminamo trijų rūšių alaus.

Tai – „Šviesusis draugų“, „Tamsusis draugų“ ir „Karpynės draugų“ alus. Taip pat parduotuvėje prekiaujama jūros kopūstais ir medumi.

Jau dabar parduotuvė „Fishop“ yra pasirengusi įtikti net subtiliausiam skoniui.

Tačiau, pasak V.Kenstavičienės, ateityje prekių asortimentas bus dar pildomas ir keičiamas pagal pirkėjų norus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.