Konteinerių krova Klaipėdos uoste šiemet grįžo į augimo kelią

Pernai Baltijos jūroje mažėjusi

Į konteinerius kraunama vis daugiau įvairių krovinių: žemės ūkio produktų, trąšų, rąstų ir kitų prekių.<br>A.Srėbalienės nuotr.
Į konteinerius kraunama vis daugiau įvairių krovinių: žemės ūkio produktų, trąšų, rąstų ir kitų prekių.<br>A.Srėbalienės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 20, 2016, 9:38 AM, atnaujinta Feb 9, 2018, 9:40 PM

„Rezultatas tikrai geras. Jį lėmė augantis šalies eksportas. Atsigavimui įtakos turi ir šiek tiek ūgtelėjęs vartojimas Rytų valstybėse po tos duobės, kurią lėmė jų nacionalinių valiutų devalvacijos. Konteinerių apyvartą augina ir uoste didėjantis konteinerizacijos laipsnis. Į konteinerius kraunama vis daugiau įvairių krovinių: žemės ūkio produktų, trąšų, rąstų ir kitų prekių“, – sako Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos rinkodaros ir bendrųjų reikalų direktorius Artūras Drungilas.

Klaipėdos konteinerių terminalo generalinis direktorius Vaidotas Šileika sako, kad šie metai konteinerių krovai buvo palankūs pirmiausia dėl augančio šalies eksporto ir platesnės jo geografijos: „Konteinerių gabenimo jūra tarifai buvo gana žemi, tai skatino Lietuvos eksportą, ypač tą, kuris nėra aukštos pridėtinės vertės, o labiau žaliavinis. Prie gero rezultato prisidėjo ir Baltarusijos tranzitinis srautas, kuris vėl pamažu atsigavo.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.