Baltarusija linksminasi: Aliaksandras Lukašenka įsakė „pavogti, iškasti, rasti“ 500 dolerių

Baltarusijos prezidentas Aliaksandras Lukašenka per susitikimą su savo administracija davė užduotį 2017 metais pasiekti, kad vidutinis darbo užmokestis būtų 500 dolerių (šiek tiek daugiau kaip 480 eurų). „Pavokite, iškaskite, raskite – darykite ką norite, bet 500 dolerių – turi būti įvykdyta“, – pareiškė šalies vadovas. Baltarusiai tuojau pat pavertė A.Lukašenkos nurodymą memu.

A.Lukašenkos žodžiai internautams priminė fragmentą iš populiaraus rusiško kino filmo „Sėkmės džentelmenai“, kurio neigiamas personažas pravarde Docentas siūlo „vogti, užkasti ir atkasti“ pinigus.<br>memas
A.Lukašenkos žodžiai internautams priminė fragmentą iš populiaraus rusiško kino filmo „Sėkmės džentelmenai“, kurio neigiamas personažas pravarde Docentas siūlo „vogti, užkasti ir atkasti“ pinigus.<br>memas
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 22, 2016, 8:24 PM, atnaujinta Feb 9, 2018, 9:11 PM

Vartotojai socialiniuose tinkluose „Facebook“, „Twitter“ ir „VKontaktie“ aktyviai dalijasi ištrauka iš Baltarusijos prezidento pasisakymo ir komentuoja priesaką.

„Ar vagis laikomas nusikaltėliu, ar jis patriotas, vykdantis Prezidento paliepimą?“, – klausia vienas Baltarusijos vadovo pasisakymą komentuojantis žmogus.

„A.Lukašenka: „Pavokite, iškaskite, raskite – darykite ką norite, bet 500 dolerių – turi būti įvykdyta“. BR prezidentas liepia valdininkams pažeisti įstatymą?“ – klausia kitas.

A.Lukašenkos žodžiai internautams priminė fragmentą iš populiaraus rusiško kino filmo „Sėkmės džentelmenai“, kurio neigiamas personažas pravarde Docentas siūlo „vogti, užkasti ir atkasti“ pinigus.

Tinkle „VKontaktie“ padarė prielaidą, kad su tokiais pasiūlymais A.Lukašenka be vargo taptų „geru puotos tvarkdariu, rengiančiu įdomius konkursus“.

„Padėkite Sašai gauti vidutinį baltarusio atlyginimą“, – parašė internautas Jievas Piruvatovas.

A.Lukašenka prezidentauja nuo 1994 metų. Politikui 61 metai.

Parengė Leonas Grybauskas

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.