Jautiena ir vynas – viename gaminyje? Taip, jei jis skirtas „Kalėdų Kalėdoms“

„Kas čia per „Kalėdų kalėdos“? – porelė, besisukiojanti tarp lentynų „Maxima“ parduotuvėje sostinės Gedimino prospekte, stabtelėjo ties mėsos gaminių lentyna.

Šiemet „Maxima“, metų ratui įriedėjus į gruodį, pirkėjams pateikė išskirtinį ir jos pačios meistrų, ir garsiųjų Lietuvos maisto gamybos įmonių sukurtą asortimentą.<br>Maxima nuotr.
Šiemet „Maxima“, metų ratui įriedėjus į gruodį, pirkėjams pateikė išskirtinį ir jos pačios meistrų, ir garsiųjų Lietuvos maisto gamybos įmonių sukurtą asortimentą.<br>Maxima nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Audrė Srėbalienė

2016-12-22 11:12, atnaujinta 2018-02-09 21:17

Ant jos sukabintos ne tik rūkytos ar vytintos dešros. Ties lentynomis gausu ir įvairiausių užrašų, skelbiančių ir apie kainų nuolaidas, ir apie labdaros akciją – paramą vėžiu sergantiems vaikams. O ties kai kuriais gaminiais šviečia ir mėlynai baltas „Kalėdų Kalėdos“ užrašas.

Dešra su vynu?“ – vaikinas, ištiesęs ranką, nusikabino „Samsono“ dešrą – gaminį, kurio iki gruodžio dar nebuvo jokioje kitoje parduotuvėje. „Kažkokia keista“, – pratarė, ir suskato skaityti, kad gi surašyta ženklinimo etiketėje.

Kiauliena, jautiena, prieskoniai ir 0,5 proc. raudonojo vyno. Štai to gaminio „nugarėlė“, atskleidžianti, iš ko ši prekė pagaminta.

3,99 euro – tokia kaina, atrodo, jaunuoliui smarkiai neįkando: dešra slystelėjo į porelės pirkinių krepšį.

Sukurti ir pagaminti šventėms

Šiemet „Maxima“, metų ratui įriedėjus į gruodį, pirkėjams pateikė išskirtinį ir jos pačios meistrų, ir garsiųjų Lietuvos maisto gamybos įmonių sukurtą asortimentą.

Šio tinklo parduotuvių lentynose „Kalėdų Kalėdos“ užrašas ženklina keletą kietųjų sūrių, išskirtinius pagardus, saldumynus, įvairių rūšių kavą, varškės sūrį su aguonomis, riešutus, uogienę, keleto rūšių gėrimus, aliejų. Tų produktų nėra daug, tačiau jie juk ir yra išskirtiniai. „Kalėdų Kalėdos“ – tokios nuorodos ties produktais „Maxima“ parduotuvėse nėra itin gausios. To ir negali būti. Nes būtent į išskirtinius gaminius buvo sutelktas dėmesys.

Pavyzdžiui, iš mėsos gaminių jomis paženklintos tik trys prekės: minėta vytinta dešra su vynu bei pora įmonės „Biovela“ produktų.

Vienas jų – kalėdinis juodasis kumpis, brandintas klevų sirupe ir raudoname vyne. Kitas – specialus tos pačios įmonės technologų kalėdinis kūrinys – keptas paštetas su spanguolėmis.

Kasmet – po naują gaminį

„Žmonės, rengdamiesi Kalėdų šventėms, ieško kokių nors naujų, dar neragautų, išskirtinių maisto produktų. Todėl kiekvienais metais ir mes savo gaminių pirkėjams stengiamės pasiūlyti ką nors ypatingo.

Sukuriame ne tik naują kokybišką gaminį, bet, pasitelkiant kompetenciją, išmonę ir fantaziją, stengiamės atrasti naujus produkto ir prieskonių derinius“, – sakė mėsos gaminių įmonės „Samsonas“ komercijos direktorė Violeta Kašėtienė.

Kalėdos – įvairiaspalvė šventė. Ją gaubia susikaupimas, atleidimas, darna, šiluma, jaukumas. Tuo pačiu tai šventė, kupina meilės, džiugesio, šypsenų, padėkų, linksmybės.

Emocijos ir idėja

„Labai daug emocijų, daug potyrių susilieja vienu metu, tad, bendradarbiaujant su „Maxima“ prekybos tinklo atstovais, ir kilo mintis sudėti du neatsiejamus ir labai deramus Kalėdų stalo patiekalus į vieną gaminį – du ingredientus, kurie padėjo sukurti naują, viliojantį, nepagartojamą skonį“, – pasakojo V.Kašėtienė.

Taip ir „gimė“ idėja išskirtinai – tik „Maxima“ prekybos tinklui pagaminti išskirtinį gaminį iš mėsos ir gėrimo – vytintą dešrą su raudonu vynu.

Ji gaminama iš kruopščiai atrinktos kiaulienos ir jautienos, o sukimštos dešros yra brandinamos specialiose kamerose, kad išsiskirtų pačios geriausios skonio „gaidos“ – pati geriausia skonių gama.

Štai todėl įmonės darbuotojai sugalvojo ir šūkį: Gamintojo „Samsonas“ vytinta dešra su vynu – tobulas maisto ir vyno derinys, tai maisto ir vyno harmonija!

Kalėdų šventėms – tai, kas anksčiau neskanauta

Paulius Dambrauskas

Bendrovės „Maxima LT“ komercijos vadovas

„Kalėdos – svarbi šventė visiems žmonėms. Tai laikas, kai daugiau dėmesio skiriama šeimai, kai norisi ramybės.

Ir Kūčių vakarienė, ir pačios Kalėdos yra neatsiejamos nuo tam tikrų valgių. O mes juk ir esame maisto prekių pardavėjai. Turime daugybę gerų verslo partnerių, tad sugalvojome, kad reikėtų pirkėjams pasiūlyti įdomesnių, ne kasdienių produktų. Ir taip suteikti šventėms dar daugiau žavesio.

Pakalbinome geriausius mūsų šalies maisto produktų gamintojus. Jie entuziastingai sutiko mūsų idėją. Ir sukūrė produktų, kurių neturi savo kasdienių gaminių asortimente. Tai nedideli produktų kiekiai, skirti tik „Maxima“ parduotuvių tinklui. Dauguma jų gaminami pagal specialią receptūrą, jiems skirtos ir specialios pakuotės.

Mūsų sumanymas – padėti žmonėms išsaugoti gerą nuotaiką per visą Advento laiką. Tie gaminiai yra gražiai supakuoti, skanūs, o tai daro teigiamą įtaką emocijoms.

Išskirtiniais gaminiais pradėjome prekiauti gruodžio pradžioje. Jų yra kuo įvairiausių: ir majonezo su šafranu, ir uogienių, kurios anksčiau nebuvo verdamos, ir specialiai supakuotos žuvys, ir ypač gardžių pyragų.

Kai kurių prekių perkamumas yra geras. Bet yra ir tokių gaminių, kurie žmonėms – neįprasti, kuriuos galbūt baugoka išbandyti, tad jie perkami rečiau.

Tačiau dar anksti daryti išvadas. Pažiūrėsime, kurie gaminiai klientams labiausiai patiks, galbūt juos bus galima ir kitąkart pasiūlyti.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.