Pamirškite silkę – per Kūčias lietuviai renkasi suši

Ant Kūčių stalo silkė dažniausiai įsipaišo į didžiąją dvylikos patiekalų dalį ir švenčių stalą be jos sunku įsivaizduoti. Vis dėlto, lietuviai ieško ir įdomesnių žuvies patiekalų – vis dažniau tarp silkių, mišrainių ir keptos žuvies Kūčių stalą papuošia sušiai.

Daugiausia užsakymų restoranas sulaukia Naujųjų nakčiai bei Kūčioms.<br>A.Barzdžiaus nuotr.
Daugiausia užsakymų restoranas sulaukia Naujųjų nakčiai bei Kūčioms.<br>A.Barzdžiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 24, 2016, 8:57 AM, atnaujinta Feb 9, 2018, 8:58 PM

„Prieš kelis metus sušiai dar atrodė prabangūs ar egzotiški patiekalai, bet šiandien lietuviai juos pamėgo ir valgo vis dažniau“, – pasakojo restorano „Shimai Suhi and Wine“ direktorius Simonas Indrašius.

Pasirodo, lietuviai ryžių suktinukus taip pamėgo, kad, paskutinėmis dienomis prieš šventes užsimanę jų užsisakyti, gali likti nieko nepešę – restoranai vos spėja vynioti sušius.

Restoranuose – darbymetis

„Prieš kiekvienas, ypatingai didžiąsias metų šventes, suši pardavimai ryškiai suaktyvėja. Kalbant apie gruodžio mėnesį, tai pardavimai šį mėnesį būna patys didžiausi per visu metus, o šiemet gruodis greičiausiai bus rekordinis“, – pasakojo suši restorano „Sushi City“ atstovė Lineta Marcinkevičiūtė.

Sushi Express“ Prekės ženklo vadovė Urtė Miškinytė pasakojo, kad ir jiems prieššventinis laikotarpis – pilnas darbo. Daugiausia užsakymų restoranas sulaukia Naujųjų metų nakčiai bei Kūčioms.

„Mūsų klientai žino, koks didelis „Sushi Express“ restoranų užimtumas yra šiomis dienomis, todėl, norėdami savo užsakymą gauti laiku, jį pateikia prieš kelias dienas ar net savaitę“, – teigė ji.

Ant Kūčių stalo

S.Indrašius sakė, kad jau kelis metus lietuviai vis dažniau puošia Kūčių stalą suši ir daugelio tai nebestebina: „Jau ir vyresni žmonės valgo, ir vaikai prašo, tad tikrai populiarėja šis patiekalas“, – pasakojo jis.

„Sushi express“ taip pat jau kelis metus pastebi prieššventinį susidomėjimą sušiais.

„Matome, kad sušiai dažnai pasirenkami Kūčių stalui, kaip alternatyva tradiciniams Kalėdų valgiams. Taip sutaupoma laiko, išlaikoma tradicija šią dieną atsisakyti mėsos patiekalų, nestandartiškai pažvelgiama į šią šventę“, – pasakojo U.Miškinytė.

„Sushi city“ atstovė Lineta Marcinkevičiūtė teigė, kad žmones suši mėgsta dėl to, kad tai patogus, sveikas ir dailus užkandis, be to – madingas.

„Dar viena sušių populiarumo priežastis – graži stalo dekoracija. Spalvingi sušių ritinėliai puošia šventinį stalą ir kadangi tai yra ne tradicinis patiekalas, šventiniam stalui suteikia originalumo“, – sakė ji.

Siūlo specialius rinkinius

Dažniausiai žmonės švenčių stalui renkasi suši rinkinius. „Mūsų svečiai šventėms dažniausiai renkasi jau suformuotus sušių rinkinius. Pastebime, kad šventiniam stalui žmonės renkasi išskirtinesnius, spalvingesnius, šventiškesnius ir brangesnius rinkinius nei įprastai“, – pasakojo U.Miškinytė.

Kad žmonėms būtų lengviau, daugelis suši restoranų siūlo specialius šventinius rinkinius, o „Sushi City“ net paruošė specialų kalėdinį komplektą.

„Šioms šventėms siūlome specialių šventinį rinkinį, kuris gražiai dekoruotas ir kalėdinį eglutės formos sušių rinkinį. Žmonės juos žymiai labiau perka negu mūsų standartinius, meniu esančius suši rinkinius“, – sakė restorano atstovė.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.