Darbo vieta: su vaizdu, bet be šurmulio

Trys ketvirčiai verslininkų Baltijos šalyse pirmenybę teikia dalinai izoliuotoms darbo vietoms

Daugelis verslininkų ieško aukso vidurio – dalinai izoliuotos darbo vietos<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugelis verslininkų ieško aukso vidurio – dalinai izoliuotos darbo vietos<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 26, 2016, 8:13 PM, atnaujinta Feb 9, 2018, 8:43 PM

Vilnius – 2016 gruodžio 22 – Naujausia lanksčių darbo vietų sprendimų tiekėjo „Regus“ apklausa rodo, kad darbuotojai Baltijos šalyse labiausiai vertina dalinai izoliuotas darbo vietas. Jos laikomos idealiomis norint susikaupti (74 proc. respondentų). Du trečdaliai (66 proc.) mano, kad tokia aplinka – pati produktyviausia darbui.

Norint sužinoti, kokias darbo vietas darbuotojai vertina labiausiai, „Regus“ užsakymu apklausta daugiau nei 20 tūkst. verslininkų visame pasaulyje. Apklausos rezultatai rodo, kad verslininkai Baltijos šalyse daliniai izoliuotas darbo vietas laiko labiausiai skatinančiomis produktyvumą, o visiškai izoliuotus kabinetus – labiausiai saugančiais darbuotojų privatumą (77 proc.). Atviros darbo erdvės laikomos tinkamiausiomis komunikacijos tarp skirtingų departamentų skatinimui (70 proc.)

Kitos pagrindinės išvados Baltijos šalyse:

• Dalinai izoliuotos darbo vietos yra tylesnės nei atviri biurai. Dalinai izoliuotas darbo vietas triukšmingomis laiko 40 proc., o atviri biurai pernelyg triukšmingi atrodo 80 proc. apklaustųjų; • Nepaisant to, atviros darbo erdvės laikomos labiausiai skatinančiomis komunikaciją (46 proc.); • Dirbant nuotoliniu būdu, verslo poilsio kambariai laikomi idealiu produktyvumo (50 proc.) ir bendravimo (60 proc.) deriniu.

Jekaterina Kosmaceva, „Regus“ vadovė Baltijos šalims, sako: „Šiuolaikiniai darbuotojai gali rinktis iš kelių darbo vietos variantų. Uždarų kabinetų vadovams ir atvirų priimamųjų laikai jau seniai praeityje, šiuo metu vis dažniau sutinkamos atviros biurų erdvės, kuriose dirba įvairių padalinių ir skyrių darbuotojai, tačiau kaip tai veikia produktyvumą?

Tai, kad atviros erdvės laikomos triukšmingomis ir mažiau produktyviomis, nestebina, tačiau paaiškėjo, kad daugelis verslininkų ieško aukso vidurio – dalinai izoliuotos darbo vietos, kuri leidžia išlaikyti ryšius su kolegomis, kaip ir visai atvira erdvė, tačiau kartu leidžia susikaupti, nes yra mažiau triukšminga. Dirbant ne biure ši tendencija išlieka – užuot dirbę triukšmingose kavinėse, darbuotojai renkasi verslo poilsio kambarius, kuriuose dera ir produktyvumas, ir galimybė bendrauti.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.