Per Kalėdas kavines apgulė rusakalbiai

Kol vieni marinuoja silkę ir kepa žąsį, kiti skuba išsirinkti, kurioje kavinėje sutiks šventes ir vaišins savo artimuosius. Tiesa, tokia mada ne pas visus, tačiau kaip teigia restoranų ir kavinių vadovai, ir be pačių lietuvių restoranuose žmonių netrūksta.

Pasak restoranų grupės „Fortas“ rinkodaros vadovo Kęstučio Markevičiaus, šventinėmis dienomis restoranuose daugiau lankėsi užsieniečiai.<br>V.Balkūno nuotr.
Pasak restoranų grupės „Fortas“ rinkodaros vadovo Kęstučio Markevičiaus, šventinėmis dienomis restoranuose daugiau lankėsi užsieniečiai.<br>V.Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-12-27 21:02, atnaujinta 2018-02-09 20:32

Pasak restoranų grupės „Fortas“ rinkodaros vadovo Kęstučio Markevičiaus, šventinėmis dienomis restoranuose daugiau lankėsi užsieniečiai.

Kavinėse – baltarusiai

„Forto dvaras“ per šias šventes sulaukė nemažai svečių iš Baltarusijos, tačiau lietuvių šiemet užsuko ženkliai mažiau nei įprastą gruodžio savaitgalį.

„Kūčioms tradiciškai lietuviai važiuoja į gimtinę, tad kaip visada ir miestas, ir kavinės bei restoranai mieste ištuštėja. Tokiomis dienomis restoranai riboja savo darbo laiką. Dalis mūsų restoranų taip pat nedirbo. Dirbo tie, kurie yra turistinių srautų vietose.

Štai Pilies gatvėje esančiame restorane „Forto dvaras“, kur didelę dalį svečių sudaro užsieniečiai, lietuvių skaičius šiomis dienomis tradiciškai buvo ženkliai mažesnis“, – apie lietuvių lankomas kavines šventinėmis dienomis kalbėjo K.Markevičius.

Anot jo, restorane per Kalėdas daugiausia lankėsi rusakalbiai žmonės.

„Jei prieš pat Kalėdas daugiau aptarnavome svečių iš katalikiškų šalių: Ispanijos ir Italijos, tai Kūčių ir Kalėdų metu dominavo svečiai iš Baltarusijos“, – sakė K.Markevičius.

Pasak jo, visgi nemaža dalis buvo ir lietuvių, kurie daugiausiai į kavines atvykdavo drauge su savo šeimomis.

„Lietuviai pirmąją ir antrąją Kalėdų dienas dažniausiai šventė su šeima, todėl Kalėdų savaitgalis buvo šiek tiek mažiau įtemptas nei kiti gruodžio savaitgaliai. Dažnai per Kalėdas nutinka ir taip, kad neretai būna gyva svečių eilė, kuri išsitęsia ir į gatvę“, – patikino K.Markevičius.

Klientų daugiau

Štai restoranų tinklo „Amber food“ direktorius Gediminas Balnis teigė, kad šios šventės restoranų tinklui buvo daug geresnės bei pelningesnės nei pernai.

„Per Kūčias žmonių buvo panašiai kaip ir pernai, tačiau Kalėdų pirmąją dieną žmonių buvo net ketvirtadaliu daugiau nei įprastai. Žinoma, reikia atsiminti, kad prieš metus Kalėdos buvo penktadienį, o dabar – sekmadienį“, – sakė G.Balnis.

Anot pašnekovo, šiemet klientų šventinėmis dienomis restoranuose buvo daugiau ir todėl, kad anksčiau pasibaigė prekybos centrų darbo laikas bei į namus sugrįžo daugybė emigrantų.

„Galbūt šiemet daugiau įmonių nedirbo, todėl susidarė mums didesnė masė žmonių, daugiau užsieniečių. Juk turime ir emigrantus, jų kiekvienais metais vis daugiau, nes jie visi sugrįžta namo šventėms. Tiesa, juk tada nedirba ir dalis prekybos centrų, manau, tai tikrai turi įtakos klientų skaičiui“, – priežastis vardijo G.Balnis.

Jis pabrėžė, kad paprastai Kūčios būna viena silpnesnių dienų metuose, klientų būna mažiau, o į restoranus užbėga tik tie, kurie pirkdami dovanas labai išalksta, tačiau kalbant apie Kalėdas, situacija jau visai kitokia.

„Kūčios visada būna silpnos,o štai Kalėdų vakare dažnai susirenka nemažai klientų. Žmonės dažnai susitinka su draugais kavinėse, nes nebenori apsikrauti papildomais rūpesčiais galvodami, ką skanaus paruošti namuose“, – sakė G.Balnis.

Atsidarys tik Naujiesiems

Palangoje esančios kavinės „Laukinių Vakarų salūnas“ vadybininkas Audrius Mikalauskas teigė, kad per Šv.Kalėdas kavinė nedirbo, nes užsidariusi yra jau nuo rudens.

„Mes šiuo metu esame užsidarę, nedirbame jau nuo rudens, tačiau per Naujuosius metus dirbsime“, – užsiminė A.Mikalauskas.

Anot jo, kavinė per Naujuosius metus paprastai visada atsidaro, nes čia švęsti Naujųjų suvažiuoja žmonės iš visos Lietuvos.

„Lietuviai suvažiuoja dėl Naujųjų metų. Dažniausiai – ne užsieniečiai, tačiau publika renkasi labai įvairi. Žmonių atvyksta iš visos Lietuvos, srautą būtų galima prilyginti vidurvasariui – žmonių būna daug, pilna kavinė“, – pasakojo A.Mikalauskas.

Bilietai sutikti Naujuosius metus yra perkami internetu ir, pasak vadybininko, kainuoja nuo 20 eurų.

„Mūsų naujametinėje programoje bus Raimondas Šilanskas, muzikos grupės „Chili'nam“ ir „Verona“, – apie Naujuosius metus vienoje populiariausių Palangos kavinių kalbėjo A.Mikalauskas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.