Per šventes parduotuvėse vėl karaliavo mandarinai, o silkę keitė jūrų gėrybės

Nors per šventės parduotuvės dirbo trumpiau, pelnu turbūt nesiskundė nė viena. Viskas kaip ir kasmet – lietuviai Kalėdoms ruošiasi iš anksto, bet į parduotuves lekia ir Kūčių pavakarę.

Daugiausia pirkėjų parduotuvės sulaukė Kūčių išvakarėse – penktadienį.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiausia pirkėjų parduotuvės sulaukė Kūčių išvakarėse – penktadienį.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 29, 2016, 12:08 AM, atnaujinta Feb 9, 2018, 8:22 PM

Žuvis, kūčiukai, mandarinai, žirneliai – šie produktai dažniausiai gula į pirkėjų krepšius prieš šventes. Šiemet pastebėta ir kita tendencija – vietoj įprastinės silkės lietuviai mielai rinkosi įdomesnę mėsą ar jūrų gėrybes.

„Maximos“ komunikacijos vadovė Renata Dantė pasakojo, kad prieš Kūčias, Kalėdas pirkėjai į krepšelį įsideda vidutiniškai bent 10 proc. daugiau prekių nei įprastą dieną, o parduotuvių apyvarta prieš šventes padidėja apie 20 proc. 

Pikas – penktadienį

Daugiausia pirkėjų parduotuvės sulaukė Kūčių išvakarėse – penktadienį. „Pastebėjome, kad šventiniai apsipirkimai vis labiau koncentruojasi į kelias dienas. Tad didesnio pirkėjų srauto sulaukėme nuo šventinės savaitės vidurio, o daugiausia gruodžio 23 d.“, – pasakojo „Rimi Lietuva“ viešųjų ryšių vadovė Giedrė Bielskytė.

Iki“ atstovė Berta Čaikauskaitė taip pat teigė, kad intensyviausia prekyba vyko prieš Kūčias, nors šventėms gyventojai pradėjo ruoštis dar savaitės viduryje.

„Šiemet pastebėjome ir naujų apsipirkimo prieš šventes tendencijų. Pavyzdžiui, ankstesniais metais pirkėjai pradėdavo anksčiau kaupti maisto atsargas – jau lapkričio pabaigoje pajusdavome ūgtelėjimą, o šiemet maistas pirktas prieš pat šventes“, – pasakojo R.Dantė.

Nors į parduotuves žmonės supuola prieš pat šventes, kai kurie stengiasi joms apsirūpinti iš anksto.

„Iki“ prekybos tinkle tokie nuolaidų medžiotojai prekių Kalėdų stalui pradėjo ieškoti dar gruodžio pradžioje. „Pastebime, kad pirkėjai visą gruodžio mėnesį pamažu rengiasi šventėms. Norėdami sutaupyti per akcijas įsigyja daugiau bakalėjos (t. y. ilgai galiojančių) prekių nei įprastai“, – pasakojo B.Čaikauskaitė.

Vietoj žuvies – jūrų gėrybės

Mandarinai, kūčiukai, silkė, aguonos ir konservuoti žirneliai – šių prekių pardavimas „Iki“ prekybos centre prieš šventes išauga kelis kartus.

„Gruodžio mėnesį pirkėjų krepšeliuose atsiduria kūčiukai, kurių pardavimas prieš pat šventes išauga 80 proc. Retas pirkėjas iš prekybos centro išeina be konservuotų žirnelių indelio, jų pardavimas šokteli 40 proc. Prieš šventes išauga visų šviežių daržovių ir vaisių pardavimo rodikliai, bet niekas negali lygintis su mandarinais“, – pasakojo B.Čaikauskaitė.

„Maximoje“ besiruošiant šventėms šviežių žuvų pardavimas ūgtelėjo pusantro karto, daugiau parduota ir vaisių, o štai džiovintų vaisių – net du kartus daugiau.

„Rimi“ parduotuvėse šiemet išaugo tiek šviežios mėsos, tiek jau paruoštų gaminti mėsos produktų pardavimas – triušienos čia parduota 30 proc. daugiau, jautienos – 18 proc. daugiau nei pernai šventinę savaitę, marinuotų mėsos produktų – apie 40 proc. daugiau.

Tiesa, silkių „Rimi“ šiemet pardavė mažiau. „Tačiau žymiai išaugo jūrų gėrybių paklausa – šių produktų pardavėme du kartus daugiau nei pernai šventinę savaitę“, – sakė prekybos tinklo atstovė G.Bielskytė.

„Šiais metais pasiūlėme ančiukų ir gyvų karpių su akcija. Tai buvo vieni populiariausių Kūčių ir Kalėdų stalo pirkinių. Lyginant visų metų pardavimo rodiklius, matoma aiški tendencija, kad prieš šventes žmonės ne tik linkę pirkti daugiau, bet ir renkasi įvairesnius gaminius bei produktus“, – pasakojo „Iki“ atstovė B.Čaikauskaitė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.