Vilniaus oro uoste nusileido milijonoji sostinės lankytoja

Trečiadienį Vilniaus oro uoste nusileidęs lėktuvas atskraidino milijonąjį sostinės lankytoją. Toks Vilniuje apsilankančių turistų skaičius yra didžiausias per visą Nepriklausomybės laikotarpį ir pirmą kartą perkopė milijoną.

Trečiadienį Vilniaus oro uoste nusileidęs lėktuvas atskraidino milijonąjį sostinės lankytoją. Toks Vilniuje apsilankančių turistų skaičius yra didžiausias per visą Nepriklausomybės laikotarpį ir pirmą kartą perkopė milijoną.<br>D.Umbraso nuotr.
Trečiadienį Vilniaus oro uoste nusileidęs lėktuvas atskraidino milijonąjį sostinės lankytoją. Toks Vilniuje apsilankančių turistų skaičius yra didžiausias per visą Nepriklausomybės laikotarpį ir pirmą kartą perkopė milijoną.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-12-28 12:00, atnaujinta 2018-02-09 20:27

Milijonąjį turistą atskraidinęs lėktuvas atskrido iš Suomijos sostinės Helsinkio.

Keleivius išlipusius iš lėktuvo atvykimo salėje pasitiko choro „Ąžuoliukas“ dainininkai. Paskui visiems atvykusiems buvo išdalinti Kalėdų eglutės žaisliukai, kuriuose slėpėsi laimingojo milijonojo svečio bilietas.

Istorine keleive tapo suomė Jenni Ukkanen.

„Aš šokiruota. Esu nustebusi, tačiau beprotiškai laiminga. Tai lyg didžiulis laimėjimas loterijoje. Prieš trejus metus mes su vyru susituokėme ir pirmą kartą atvykome į Vilnių. Mes gyvename Helsinkyje, tad tada sumanėme aplankyti gražų miestą ir atvykome čia.

Šiandien aš savo vyrą norėjau nustebinti ir nupirkau mums bilietus į Vilnių dar kartą. Planuojame čia apsistoti trims naktims, nes būtent šiandien yra mūsų su vyru vestuvių metinės“, – kalbėjo milijoninė sostinės lankytoja J.Ukkanen.

Moteris laimėjo skrydį iš Helsinkio į Vilnių, galimybę dvi naktis apsistoti „Kempinski Hotel Cathedral Square“ viešbutyje su sveikatinimosi paslaugomis. Taip pat privatus gidas porai ves ekskursiją ir parodys pačias gražiausias sostinės vietas.

Milijonąją turistę pasitiko ir sveikino Vilniaus miesto meras Remigijus Šimašius.

„Sveikinimai atvykus į Vilnių, mes savo lankytojus visada pasitinkame svetingai, tačiau, žinoma, tikrai ne taip, kaip šiandien jus. Tai pirmas kartas Lietuvos Nepriklausomybės istorijoje, kai mes pasitinkame milijonąjį svečią Vilniuje. Mums didelė garbė“, – sakė R.Šimašius.

Toks milijonojo sostinės lankytojo skaičiavimas buvo paremtas tuo, kad skaičiuojami buvo tik tie keleiviai, kurie turi tiesioginį skrydį į Vilnių ir mieste apsistoja bent vienai nakčiai.

Simbolines dovanėles gavo ir kiti skrydžio keleiviai. Jiems atiteko maži termosai.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.