Ši medžiaga yra skirta vyresniems nei 18 metų skaitytojams.
Ar jums jau yra 18 metų?
Ne

Lažybų bendrovių reklamos toliau glumina: pratrūko žeminti moteris

Lažybų bendrovės besireklamuodamos darosi vis „išradingesnės“. Praėjusią savaitę dėmesio sulaukė „TopSport“ reklama su pusnuogėmis ginkluotomis merginomis ir užrašu „Pyst?“.  Išmone išsiskiria ir reklama, kurioje įrašytas „Orakulo“ pavadinimas. „Nestovi ant savos? Statyk ant juodos!“, – taip viliojami  klientai.

Lygių galimybių kontrolieriaus tarnyba teigia, kad nuotrauka vienareikšmiškai žemina moteris.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Lygių galimybių kontrolieriaus tarnyba teigia, kad nuotrauka vienareikšmiškai žemina moteris.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-12-30 15:25, atnaujinta 2018-02-09 20:07

Nuoga, nugarą atsukusi tamsesnio gymio mergina, prie kurios puikuojasi šis užrašas. Pasirodo, tai ne vienintelė klausimų kelianti reklama su šios lažybų bendrovės pavadinimu, bet lygių galimybių kontrolieriaus tarnybai šiuos atvejus ištirti – nelengva.

Šiai reklamai pradėjus sklisti socialiniame tinkle, paveikslėlis sulaukė pasipiktinimo, tačiau kur ji buvo publikuota, susekti sunku.

Nuotrauka žinoma

Lygių galimybių kontrolieriaus tarnybai ši reklama žinoma – jau sulaukta skundo. „Tyrimas nėra atliktas, todėl oficialios versijos negalime pateikti, bet, be abejonės, tai yra diskriminuojanti ir moteris žeminanti nuotrauka“, – sakė Lygių galimybių kontrolieriaus tarnybos vyriausioji specialistė viešiesiems ryšiams Mintautė Jurkutė.

Prieš kelias savaites tarnyba tyrė kitą reklamą su „Orakulo“  pavadinimu. Ten buvo vaizduojama nuoga ant vyro sėdinti ir lytinį aktą imituojanti raudonplaukė moteris, o užrašas prie jos skelbė „Nestovi ant žmonos? Statyk ant raudonos!“.

Tiesa, tyrimo tarnyba pradėti negalėjo. „Niekaip negalėjome susekti šaltinio, kuriame ta reklama yra platinama. Savotiška situacija, nes „Orakulas“ paneigė, kad tai yra jų reklama, tikriausiai manipuliacija, galbūt konkurentų kenkimas ir kadangi šaltinio neradome, tai buvo informacija, paimta iš „Facebook“, taigi turėjome nutraukti tyrimą“, – sakė M.Jurkutė.

Kad galėtų būti pradėtas tyrimas, tarnybai reikia surasti pirminį reklamos šaltinį, tačiau tai padaryti – sudėtinga.

Plinta nelegaliuose puslapiuose?

Lrytas.lt išsiaiškino, kad „Facebook“ tinkle plintančią nuotrauką vienas vyras aptiko interneto platybėse. Jis teigė, kad tokios reklamos internete keliauja per „Traffic Junkey“ srautą ir pasirodo erotinio turinio bei nelegalios programinės įrangos portaluose, dėl to paprastai jų surasti „Google“ paieškos tarnyboje neišeina.

Kad reklama dedama atitinkamuose puslapiuose, įtaria ir Lygių galimybių kontrolieriaus tarnyba.

„Galbūt už gryną pinigą nereiktų to imti, bet praėjusią savaitę buvome susitikę su kita lažybų bendrove, ten sakė, kad šita reklama galėtų būti talpinama neoficialiuose tinklalapiuose. Nežinau, ar tai yra bendra praktika, ar bendras gandas, bet ji galėtų būti arba „Torrent“ puslapiuose, arba pornografiniuose tinklapiuose“, – sakė M.Jurkutė.

Mačiusius internete šią reklamą internete, Lygių galimybių kontrolieriaus tarnyba prašo jiems nurodyti šaltinį – tokiu atveju bus galima pradėti atlikti tyrimą.

Lrytas.lt susisiekė su „Orakulu“, tačiau bendruoju numeriu atsiliepusi moteris teigė, kad situacijos komentuoti negali. Ji žadėjo, kad su redakcija susisieks kompanijos marketingo specialistas.

Vėliau „Orakulas“ pasakė nekomentuosiantis šios situacijos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.