Uždaromoje parduotuvėje prieš Naujuosius – mūšiai dėl pigių prekių

Duris užverianti parduotuvė „Maxima“ Vilniaus A.Smetonos gatvėje sukėlė sumaištį tarp greta gyvenančių vilniečių. Jie liksią be didesnės parduotuvės kaimynystėje. Tad paskutinę metų dieną, kuri tapo ir paskutinė šiai parduotuvei, apsipirkinėjo iš širdies, juk uždarymo dieną čia taikomos 30-50, o kai kam ir 70 proc. nuolaidos. Vien vilnietis Martynas šeštadienį ten skubėjo du kartus ir paklojo 210 eurų.

Pirkėjai paskutinę vienos Vilniaus „Maxima“ darbo dieną šlavė lentynas.
Pirkėjai paskutinę vienos Vilniaus „Maxima“ darbo dieną šlavė lentynas.
Daugiau nuotraukų (1)

Aida Murauskaitė

Dec 31, 2016, 1:43 PM, atnaujinta Feb 9, 2018, 8:01 PM

Keliolika šokoladų, po dešimt maišelių cukraus, 10 pakelių sviesto, penki šakočiai, aštuonios dešros. Pirkiniai virto iš dažno pirkėjo vežimėlio.

„Atėjau šiandien antrą kartą. Ryte, devintą valandą, buvo daug kam 50 proc. nuolaida. Nuo 12 val. 30 proc. dydžio nuolaidos ir šviežiems produktams. Tad ėjau du kartus. Pirmą kartą išleidau 140 eurų“, – pasakojo greta parduotuvės gyvenantis Martynas.

Antrą kartą jo pirkiniai, vos telpantys į vežimą, atsiėjo 70 eurų.

Jo vežime buvo septyni pakeliai „Smetoniško“ sviesto, mat to paprašė uošvienė, dar trys – kitokio sviesto.

„Mes daug valgome sviesto. Į košę dedamės, mėgstu pyragus kepti“, – pasakojo Martynas.

Vilnietis įsigijo ir 3 „Liliputo“ sūrius, keletą pakelių dar ir kitokio sūrio, kelias dešras, kelias pakuotes vytinto kumpio, citrinų, grietinės, galybę jogurtų, sausainių, saldainių, vaikiškų knygelių.

Martynas į šią parduotuvę buvo užsukęs ir prieš kelias dienas. Prisikrovė kupiną vežimą produktų. Bet lojaliam klientui, kurį visi čia jau gerai pažįsta, vienas darbuotojas pakuždėjo apie laukiančias nuolaidas.

„Iškroviau tuos produktus atgal“, – šypsojosi vyras, kad pavyko sutaupyti.

Martynas skaičiavo: vieniems produktams 50 proc., kitiems – 30 proc. nuolaida, o nuolatiniams klientams, kurie gyvena kaimynystėje – dar papildomai 10 proc. nuolaida kaip kompensacija, kad neliks parduotuvės, keliauja taškais į lojalumo kortelę „Ačiū“.

Būsto nuomos ir pardavimo portale jis matė, kad pastatas, kuriame paskutinę dieną veikia parduotuvė, išnuomojamas.

„Tuščios lentynos. Visi perka kaip pamišę“, – šypsojosi dar vienas greta gyvenantis vilnietis, į parduotuvę atėjęs su mažamečiu sūnumi. Jiedu buvo pasiėmę tik krepšelį, bet jį prisikrovė pilną.

Krepšelių ir vežimų pirkėjams tenka palaukti.

Kai kurie pirkėjai svarstė, kad net „blato“ laikai grįžę. Mat cukraus lentynose nebematyti, o kai kurie pirkėjai prie kasų krauna jo maišelius.

„Čia dabar kas? Čia nieko nėra“, – rankomis skėsčiojo vyras, su žmona įsukęs į alkoholio skyrių. Vyno čia jau nebepasirinksi, daugiausia likę stipriųjų gėrimų.

„Taip, išleidau 210 eurų. Būtų išėję skrydžio bilietai dviem. Bet užtat kiek maisto atsargų turėsiu“, – palaimingai šypsojosi pirkti maistą ir jį ruošti mėgstantis Martynas. Prie kasos jis dar skubiai paskambino žmonai – gal ko dar reikėtų.

Kaip sakė „Maxima“ komunikacijos atstovė Renata Dantė, išties A.Smetonos gatvės „Maxima“ šeštadienį dirba paskutinę dieną. Sprendimą uždaryti parduotuvę tinklas priėmė todėl, kad prie šios parduotuvės buvo prastas privažiavimas. 

R.Dantė patikino, kad šios parduotuvės darbuotojai nebus atleidžiami, jie pereis dirbti į kitas tinklo parduotuves. 

„Kadangi plėtra vykdoma, bus atidaromos naujos parduotuvės“, – sakė R.Dantė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.