Autobusų stotis liko be knygomato: kur jis dingo?

Panašu, kad nuo šiol knygas skaityti autobusuose mėgstantiems keleiviams teks suktis patiems ir knygas kelionei neštis iš namų ar bibliotekų. Pusę metų Vilnaus autobusų stotyje sau ramiai stovėjusi knygų pardavimo mašina pirmadienį buvo išvežta poilsiui.

Kol kas, kada knygomatas bus grąžintas, neaišku.<br>Knygyno „Vaga“ nuotr.
Kol kas, kada knygomatas bus grąžintas, neaišku.<br>Knygyno „Vaga“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 4, 2017, 2:16 PM, atnaujinta Feb 9, 2018, 7:33 PM

Kaip teigia knygynų tinklo „Vaga“ pardavimų vadovė Zita Barusevičienė, sprendimas laikinai pašalinti knygomatą buvo priimtas dėl iškilusių techninių nesklandumų.

Tik projektas

„Mes kaip tik pirmadienį jį nuėmėme, jis buvo labiau eksperimentinis, tad dabar yra išvežtas. Tai buvo bandomasis projektas. Pasižiūrėjome kaip jis veikia, kaip atrodo“, – sakė Z.Barusevičienė.

Specialistė tikino, kad žmonės knygas pirko neblogai.

„Knygas tikrai pirko ir pati idėja yra labai įdomi, tačiau šiuo metu yra neišspręsti tam tikri techniniai dalykai: knygomato priežiūra, logistika ir kita“, – jo pašalinimo priežastis vardijo specialistė.

Populiariausi – bestseleriai

Pasak Z.Barusevičienės, knygų asortimentas autubusų stotyje stovėjusiame knygomate buvo atnaujinamas gana dažnai, todėl pačios populiariausios ir daugiausiai perkamos knygos buvo tokios pačios, kaip ir knygynuose.

„Knygų buvo nupirkta tikrai nemažai, iki 50 per mėnesį. Mes vis keitėme asortimentą. Daugiausiai pirko populiariausias ir žinomas knygas, kitaip tariant, tą patį, kas perkama ir knygynuose. Daugiausiai pardavėme Ričardo Gavelio „Vilniaus Pokerio“ bei Laurento Gounelle „Dievas visada keliauja incognito“ knygų“, – pasakojo Z.Barusevičienė.

Tiesa, knygomate buvo galima rasti tik lietuviškas knygas.

„Angliškų knygų mes neturėjome, knygomate buvo tik knygos lietuvių kalba. Išties, apie tai daug ir negalvojome, kad gali būti ir angliškų knygų, tiesiog daugiau dėjome bestselerius. Angliškų knygų tiekėjų ne tiek daug ir turime Lietuvoje, kad mums vežtų, o patys nesivežame iš užsienio“, – sakė Z.Barusevičienė.

Pastebėta, kad knygas daugiausiai pirko rugsėjo ir gruodžio mėnesiais.

Grįš, tik į kitą vietą?

Pasak specialistės, knygų kainos knygomate buvo 20 proc. pigesnės nei knygyne.

„Visų kainos buvo skirtingos, nuo 8 iki 14 eurų“, – sakė Z.Barusevičienė.

Kol kas, kada knygomatas bus grąžintas, neaišku.

„Tikrai neatmetame galimybės jį grąžinti, tačiau kol kas neaišku nei kada, nei į kurią vietą. Galimai keistis ir knygomato pastatymo vieta“, – apie knygomato sugrįžimą kalbėjo Z.Barusevičienė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.