„Nordea“ darbuotojai Estijoje ruošiasi protestui

„Nordea“ banko Estijoje darbuotojai ruošiasi vykti į Stokholmą piketuoti. Estai piktinasi dėl to, kad bankas su savo darbuotojais Estijoje elgiasi visiškai kitaip, nei Suomijoje – jie reikalauja būti įtraukti į derybų dėl bankų susijungimo procesą.

Nuogąstavimai dėl pokyčių privertė prie profsąjungos prisijungti 69 proc. „Nordea“ darbuotojų Estijoje.<br>V.Balkūno nuotr.
Nuogąstavimai dėl pokyčių privertė prie profsąjungos prisijungti 69 proc. „Nordea“ darbuotojų Estijoje.<br>V.Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 5, 2017, 3:17 PM, atnaujinta Apr 12, 2017, 5:37 PM

20 Estijos „Nordea“ padalinio darbuotojų vyks piketuoti prie pagrindinės banko būstinės Stokholme, pranešė Estijos finansų sektoriaus darbuotojų sąjunga.

„Toks banko elgesys kertasi su skandinaviška kultūra“, – sakė darbuotojų atstovė Tiina Kukk.

Ji teigė, kad „Nordea“ bankas ignoruoja 69 proc. darbuotojų Estijoje prašymus, o darbuotojų atstovai nėra įtraukti į diskusijos dėl banko pertvarkos ir sujungimo. Rugpjūtį buvo praneša, kad „Nordea“ bankas susijungs su „DNB“.

Nuogąstavimai dėl pokyčių privertė prie profsąjungos prisijungti 69 proc. „Nordea“ darbuotojų Estijoje. Darbuotojai reikalauja išsamios informacijos apie pokyčius bei tai, kaip bankų susijungimas gali paveikti jų daro vietas.

„“Nordea“ šių prašymų nepaiso ir neįtraukė nei vieno darbuotojų atstovų į diskusijas bei derybas dėl susijungimo. Jam ruošiamasi neįtraukiant ir neinformuojant banko darbuotojų“, – teigiama pranešime.

„Nordea“ banko Lietuvoje atstovas spaudai Vaidotas Cūcėnas Lrytas.lt teigė, kad situacija banko padaliniui Lietuva žinoma, tačiau mūsų šalyje nelabai aktuali.

„Pas mus nėra nei profsąjungos, nei kolektyvinių sutarčių, tad nieko panašaus nevyksta. Tai atskiras Estijos atvejis“, – sakė jis.

„Nordea“ ir „DNB“ bankas apie savo susijungimą pranešė pernai rugpjūtį. Tiesa, susitarimą dar turi patvirtinti bakų veiklą prižiūrinčios tarnybos. Jų išvadas tikimasi gauti iki šių metų antro ketvirčio

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.