Vokietijoje į krantą išmesti tūkstančiai plastikinių kiaušinių su žaisliukais

Tūkstančiai plastikinių

Tūkstančiai plastikinių kiaušinių su žaisliukais buvo išmesti į krantą Vokietijai priklausančioje Šiaurės jūros Langeogo saloje po smarkios audros, informuoja „The Local“.<br>Lrytas.lt koliažas
Tūkstančiai plastikinių kiaušinių su žaisliukais buvo išmesti į krantą Vokietijai priklausančioje Šiaurės jūros Langeogo saloje po smarkios audros, informuoja „The Local“.<br>Lrytas.lt koliažas
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 6, 2017, 1:19 PM, atnaujinta Apr 12, 2017, 4:05 PM

Leidinio duomenimis, penki konteineriai su žaislais vandenyje atsidūrė trečiadienį, audrai užklupus krovininį laivą, kuris su Danijos vėliava plaukė iš Kinijos Janšanio į Brėmerhafeną Vokietijoje. Kaip praneša agentūra AP, žaislų instrukcijos plastikiniuose kiaušiniuose buvo užrašytos rusų kalba. Krante taip pat rastos išmestos „Lego“ konstruktoriaus kaladėlės, kiti daiktai.

Rinkti žaisliukų iškart ėmėsi vietos gyventojai ir turistai. Dauguma jų į pakrantę atėjo su dideliais krepšiais. Kiaušinių rinkti buvo atvesti ir vieno saloje įsikūrusio vaikų darželio auklėtiniai.

Pasak Langeogo mero Uwe Garrels, tokio masto situacija „jau tampa nebejuokinga“, nes kelia pavojų aplinkai ir vietos faunai. Daugumą išmestų į krantą žaisliukų pavyko surinkti jau iki penktadienio, sausio 6 dienos, vidurdienio. Surinkti plastikinius kiaušinius padėjo savanoriai, siekdami kuo greičiau išvalyti paplūdimio teritoriją ir pakrantės vandenis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.