„Yahoo“ taps „Altaba“, jos vadovė pasitrauks

Sausio 10 d. „Yahoo“ pranešė, kad, pardavus kompaniją, dalis jos valdybos pasitrauks, o nauja bendrovė pakeis pavadinimą į „Altaba“, praneša „The Wall Street Journal“.

M.Mayer „Yahoo“ vadovauti pradėjo 2012 m., kai paliko kompaniją „Google“.<br>AFP/Scanpix nuotr.
M.Mayer „Yahoo“ vadovauti pradėjo 2012 m., kai paliko kompaniją „Google“.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 10, 2017, 11:12 AM, atnaujinta Apr 12, 2017, 11:31 AM

Pagrindinius savo verslus pardavus „Verizon“, „Yahoo“ žada pakeisti savo pavadinimą, o kompanijos valdyboje nebeliks vykdomosios direktorės Marissos Mayer, vieno iš „Yahoo“ įkūrėjų Davido Filo bei kitų valdybos narių.

Po 4,8 milijardo dolerių vertės sandorio su „Verizon“, viskas kas liks iš „Yahoo“ – dalis „Yahoo“ Japonijos akcijų bei 16 proc. „Alibaba“ akcijų. „Yahoo“ likučiai bus pervadinti į „Altaba“.

Naujosios kompanijos valdybos pirmininku turėtų tapti Ericas Brandtas, kuris prie „Yahoo“ valdybos prisijungė praėjusių metų pradžioje.

Iš valdybos pasitraukusi M.Mayer „Yahoo“ vadovauti pradėjo 2012 m., kai paliko kompaniją „Google“. Tikimasi, kad su bendrove ji dirbs ir po to, kai „Yahoo“ taps „Verizon“ dalimi.

„Yahoo“ sandorį tikisi užbaigti šių metų pradžioje, tačiau „Verizon“ ima dvejoti – neseniai buvo surengtos dvi didžiulės kibernetinės atakos, kurių metu buvo pasikėsinta į daugybės „Yahoo“ vartotojų duomenis.

Dėl atakų „Verizon“ kiek pristabdė savo derybas su „Yahoo“, o pastarieji pripažino, kad atakos gali priversti keisti pardavimo susitarimus.

Nors atrodo, kad iš 21 metus dirbančios „Yahoo“ nieko nelieka, analitikai pastebi, kad didžioji kompanijos vertė kyla ne dėl daugybės parduodamų verslų, o dėl to, ką „Yahoo“ pasilieka – „Yahoo“ Japonijoje bei „Alibaba“ akcijų.

Analitikas Kenas Sena teigia, kad iš visų verslų, parduodamų „Verzion“, ateina tik 10 proc. „Yahoo“ rinkos vertės, o net 61 proc. kompanijos vertės yra susijęs su jos akcijomis „Alibaba“.

Paskelbus apie pavadinimo keitimą ir valdybos atsitraukimą „Yahoo“ akcijos biržoje šiek tiek pakilo, „Verizon“ – nežymiai nukrito.

Parengė Gintarė Valentinaitienė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.