Darbo pasiūlymas merginoms: solidi suma su pikantiška sąlyga

„Ieškau pastovios namų tvarkytojos naujam brangiai įrengtam namui Vilniuje tvarkyti“, – internete paskelbtame darbo skelbime rašė vienišu 40-mečiu verslininku prisistatęs vyras. Pamanysite, o kas čia tokio jau neįprasto ir keisto, tačiau kabliukas visgi yra.

Skelbimą aukštyn kojomis apvertė vienas sakinys, tiksliau, kaip vyras pats įvardija, viena reikalaujama sąlyga: „Tvarkytoja turi būti apsinuoginusi darbo metu. Jokio intymaus. Realus, rimtas darbas su maža intriguojančia sąlyga“, – dar patikslindamas, kad namuose šilta ir jauku skelbime rašė vyras.<br>Lrytas.lt koliažas
Skelbimą aukštyn kojomis apvertė vienas sakinys, tiksliau, kaip vyras pats įvardija, viena reikalaujama sąlyga: „Tvarkytoja turi būti apsinuoginusi darbo metu. Jokio intymaus. Realus, rimtas darbas su maža intriguojančia sąlyga“, – dar patikslindamas, kad namuose šilta ir jauku skelbime rašė vyras.<br>Lrytas.lt koliažas
Daugiau nuotraukų (1)

Laura Baguckytė

Jan 13, 2017, 4:44 PM, atnaujinta Apr 12, 2017, 5:49 AM

Iš pirmo žvilgsnio paprastos namų tvarkytojos ieškančios vyro skelbimas – niekuo neišskirtinis. Čia aiškiai išdėstomi visi įnoriai ir namų tvarkytojos laukiančios darbo sąlygos.

„Dulkių siurbimas, grindų plovimas, indų plovimas, šiukšlių išnešimas pagal galimybes, esant laikui įdėti nešvarius drabužius į skalbyklę, džiovyklę“, – lyg niekur nieko pareigas ir atsakomybes aiškino verslininkas.

Tačiau pro akis nepraslysta namų tvarkytojai siūlomas nemenkas atlygis – net 300 eurų už vieną tvarkymą.

Pripažinkime, tai yra tikrai nemaži pinigai, nes namas, kurį tektų valyti ir tvarkyti – ne toks ir didelis – 190 kv. m. per du aukštus.

Skelbimą aukštyn kojomis apverčia vienas sakinys, tiksliau, kaip vyras pats įvardija, viena būtina sąlyga: „Tvarkytoja turi būti apsinuoginusi darbo metu. Jokio intymaus. Realus, rimtas darbas su maža intriguojančia sąlyga“, – dar patikslindamas, kad namuose šilta ir jauku, skelbime rašė vyras.

Pasiūlyme pabrėžiama, kad tokias paslaugas reikėtų atlikti dukart per savaitę dienos metu. Dirbti tektų apie 8 kartus per mėnesį, o į kišenę iš viso būtų galima įsidėti net 2400 eurų.

„Abipusis konfidencialumas ir pagarba – savaime suprantami dalykai“, – susidomėjusias skelbimu jau iš anksto ramino verslininkas.

Bandymas įsidarbinti

Lrytas.lt tiesiog negalėjo nepasidomėti tokiu darbo pasiūlymu ir nesusisiekti su skelbimo autoriumi. Šio darbo ėmėsi viena žurnalistė.

Pirmiausia, kaip skelbime ir reikalavo „būsimas darbdavys“, sukūrusi išsamų CV ir neilgą motyvacinį laišką jį išsiuntė verslininkui. Motyvaciniame laiške stengėsi kuo išsamiau paaiškinti, kokios priežastys tokią jauną merginą privertė ieškotis tokio darbo.

„Rašau jums pagal skelbimą, kurį radau internete, kad ieškote namų tvarkytojos. Šiuo metu niekur nedirbu ir ieškau darbo, kuris nereikalautų dirbti visą darbo dieną. Tvarkytis moku. Galiu plauti grindis, indus, išnešti šiukšles, valyti dulkes. Esu darbšti ir darbo tikrai nebijau“, – rašė žurnalistė.

Kadangi buvo prisegusi keletą simpatiškos merginos nuotraukų, vyro atsakymo ilgai laukti nereikėjo, tačiau jis ir toliau stebino savo reikalavimais.

„Sveiki. Ačiū už jūsų laišką bei nuotraukas. Jūs tikrai labai simpatiška. Norėčiau paprašyti 2-3 nuotraukų apsinuoginus. Dėl konfidencialumo būkite rami“, – pirmajame laiške rašė vyras.

Nusprendusi liūtą patampyti jei ne už uodegos, tai už ūsų, ji pakvietė vyrą susitikti ir pažadėjo taip laukiamas nuotraukas atsinešti su savimi. Ji teigė, kad taip būtų galima artimiau susipažinti ir akis į akį aptarti tokias intriguojančio darbo sąlygas.

„Veikiausiai pats suprantate, kad iš tiesų internetu garantuoti konfidencialumo negalite, be to, aš pati nenorėčiau tokių intymių nuotraukų siųsti žmogui, kurio nesu mačiusi gyvai. Tad siūlau kompromisą, susitikime aptarti galimų darbo sąlygų ir nuotraukas į susitikimą atsinešiu atspausdintas“, – bandydama išprovokuoti verslininką laiške rašė žurnalistė.

Deja, verslininkui toks mūsų sumanymas nepatiko. Jis, savo vos sakinio ilgumo laiške, pabrėžė: „Mano sąlygos yra būtinos“.

Supratusi, kad nieko nepeš, žurnalistė ėmėsi kitokios strategijos ir leidusi suprasti, kad į viską žiūri rimtai ir tikrai nesiųs nuotraukų prieš tai nesusitikusi ir nepasikalbėjusi, paklausė, ar daug merginų visgi nesusitikusios ryžtasi tokiam fotografijų viešinimui.

Panašu, kad išprovokuoti vyrą pavyko. Šis atskleidė, kad tokiu skelbimu susižavėjusių merginų – daugybė.

„Pasiūlymų pasimatyti ir pasikalbėti kaip tik ir yra daug. O realias nuotraukas kol kas atsiuntė dvi kandidatės“, – radęs naują būdą padrąsinti atsiųsti nuotraukas, rašė vyras.

Į tolimesnes diskusijas žurnalistė nebesileido.

Tiesa, kiek vėliau darbo skelbimas buvo pašalintas.

 Lrytas.lt kviečia atsiliepti tas merginas, kurioms su šiuo darbdaviu jau teko susidurti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.