Salos valdžia užsimojo: jokių kinų, jokių skurdžių

Palau salos Ramiajame vandenyne prezidentas sugalvojo išleisti naują įstatymą, pagal kurį salos teritorijoje galėtų iškilti tik penkių žvaigždučių viešbučiai. Taip jis tikisi iš salos išprašyti visus pigių kelionių mėgėjus, praneša „The Telegraph“

Salynas labai populiarus tarp kinų turistų. Jei mielai atvyksta į salą, tačiau dažniausiai nėra linkę išleisti čia daug pinigų.<br>pristineparadisepalau.com nuotr.
Salynas labai populiarus tarp kinų turistų. Jei mielai atvyksta į salą, tačiau dažniausiai nėra linkę išleisti čia daug pinigų.<br>pristineparadisepalau.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 14, 2017, 6:44 PM, atnaujinta Apr 12, 2017, 4:51 AM

„Kokybė vietoje kiekybės“, – taip sako sumanymą pristato Palau salos prezidentas Tommys Remengesauras. Jis teigė, kad tokia turizmo strategija būtina, nes dideli turizmo srautai į salas kenkia jų gamtai.

Prezidentas ne tik pasakė, kad neleis statyti prastesnių viešbučių, bet ir prabangiausi viešbučiai viskuo rūpintis turės patys: „Visi prabangūs viešbučiai turėtų turėti savo vandens sistemą ir atsarginius elektros generatorius. Jei viešbučio plėtrai reikėtų infrastruktūros, pavyzdžiui, atidaryti naują kelią, investuotojai tuo turės rūpintys patys“.

Tiesa, ir viešbučiai turėtų naudos – prezidentas žada atsilyginti jiems mokestinėmis lengvatomis ir kitomis išimtimis.

Atoki Palau sala Ramiajame vandenyne turistus vilioja savo švariais paplūdimiais, aukščiausios klasės banglenčių pramogomis bei miškais apaugusiomis vulkaninėmis salomis.

85 proc. šalies bendrojo vidaus produkto ateina būtent iš turizmo, bet dideli turistų srautai turi ir savo kainą – kasmet kenčia salyno koraliniai rifai bei laukinė gamta.

Salynas labai populiarus tarp kinų turistų. Jei mielai atvyksta į salą, tačiau dažniausiai nėra linkę išleisti čia daug pinigų. 2015 metais, siekiant atbaidyti tokį didelį turistų skaičių, net buvo sumažintas iš Kinijos į salyną skrendančių lėktuvų skaičius.

Šis žingsnis, atrodo, apsimokėjo. „Nors turistų atvyksta mažiau, bet pinigų saloje jie dabar palieka daugiau. Tai patvirtina, kad mūsų sumanymas pritraukti mažiau, bet turtingesnių turistų, pasiteisina. Sukursime savo saloje itin prabangų ir itin vertingą turizmo sektorių“, – džiaugėsi prezidentas T.Remengesauras.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.