Gyventojams atsiras daugiau vietų elektronikos prietaisams priimti

Ketinama padidinti surenkamų

Šiuo metu EGIO visoje Lietuvoje yra įrengusi 112 elektros ir elektroninės įrangos atliekų surinkimo vietų, o skaičiuojant vietas kartu su importuotojais ir gamintojais jų šalyje yra daugiau kaip tūkstantis.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Šiuo metu EGIO visoje Lietuvoje yra įrengusi 112 elektros ir elektroninės įrangos atliekų surinkimo vietų, o skaičiuojant vietas kartu su importuotojais ir gamintojais jų šalyje yra daugiau kaip tūkstantis.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 16, 2017, 11:32 AM, atnaujinta Apr 12, 2017, 3:14 AM

Gamintojų ir importuotojų asociacijos (GIA) ir Elektronikos gamintojų ir importuotojų organizacijos (EGIO) vadovas Alfredas Skinulis teigia, kad griežtėjant aplinkos apsaugos reikalavimams dar šiemet atliekų priėmimo vietų skaičių numatyta padidinti beveik trečdaliu.

„Planuojame per šiuos metus priėmimo vietų buitinės elektronikos atliekoms skaičių padidinti apie 30 proc. – tai leis gyventojams kur kas patogiau atiduoti nebenaudojamus prietaisus. Aplinkos apsaugos reikalavimai kasmet griežtėja. Šiais metais turime surinkti ir perdirbti daugiau kaip 4,5 tūkst. tonų buitinės elektronikos prietaisų atliekų, arba mažiausiai 10 proc. daugiau nei 2016 metais“, – sako A. Skinulis.

Nuo šių metų vasario 15 d. pradeda galioti ir griežtesni reikalavimai dėl elektronikos atliekų tvarkymo ir informavimo. Šiemet Lietuvoje užduotis buitinės elektronikos atliekoms surinkti ir perdirbti didėja 5 proc., palyginti su praėjusiais metais. Pagal Europos Sąjungos (ES) direktyvą, buityje naudojamos elektros ir elektroninės įrangos atliekų surinkimo lygis valstybėje ES narėje didėja kasmet. Griežtėjantys reikalavimai kels atliekų tvarkymo kainą.

Šiuo metu EGIO visoje Lietuvoje yra įrengusi 112 elektros ir elektroninės įrangos atliekų surinkimo vietų, o skaičiuojant vietas kartu su importuotojais ir gamintojais jų šalyje yra daugiau kaip tūkstantis. Gyventojams atliekų atidavimas šiose vietose nieko nekainuoja, o už nebenaudojamų šaldytuvų, viryklių, skalbyklių ir kitos technikos atvežimą į antrinių žaliavų surinkėjų ir perdirbėjų supirktuves mokamas atlygis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.