„Vilniaus prekyboje“ aistros vėl kunkuliuoja: G. Marcinkevičių privertė parduoti akcijas?

Tiesa, žiniasklaidoje pasirodė G.Marcinkevičiaus svarstymų, kad akcijos parduodamos ne rinkos kaina. 

G.Marcinkevičiaus valdomus akcijų paketus įsigyja likusiems grupės akcininkams priklausanti bendrovė „Bertona Holdings Limited“.
G.Marcinkevičiaus valdomus akcijų paketus įsigyja likusiems grupės akcininkams priklausanti bendrovė „Bertona Holdings Limited“.
I.Staškevičius (nuotr.) yra įsitikinęs, kad G.Marcinkevičius akcijas parduoti norėjo – pats teikė raštu keletą pasiūlymų, derėjosi ir sutartimi atrodė patenkintas.
I.Staškevičius (nuotr.) yra įsitikinęs, kad G.Marcinkevičius akcijas parduoti norėjo – pats teikė raštu keletą pasiūlymų, derėjosi ir sutartimi atrodė patenkintas.
Daugiau nuotraukų (3)

BNS, ELTA, Gintarė Valentinaitienė

Jan 18, 2017, 8:58 AM, atnaujinta Apr 12, 2017, 12:18 AM

Šalys susitarė neatskleisti jokių sandorio sąlygų, išskyrus patį jo faktą. „Bertona Holdings Limited“ taip pat praneša, kad kitiems verslo grupės akcininkams bus suteikta įstatymais numatyta pirmenybė įsigyti G. Marcinkevičiaus šiuo metu valdomas akcijas.

Tiesa, žiniasklaidoje pasirodė G.Marcinkevičiaus svarstymų, kad akcijos parduodamos ne rinkos kaina. 

„Jaučiuosi tarsi išprievartautas“

„Akcijas iš manęs perėmė ne rinkos kaina. Nes Nerijaus Numavičiaus kontroliuojamos VP įmonių grupės įmonės užversdamos kaltinimais teismuose privertė taip pasielgti. Jaučiuosi labai prastai, tarsi išprievartautas, taip pat paaiškėjus Valstybinės mokesčių inspekcijos bendradarbiavimo su VP aplinkybėms, supratau, kad neturiu šansų kovoti – būsiu sudorotas“, – BNS teigė G. Marcinkevičius.

Jis teigė negalintis įvardyti sandorio sumos, tačiau teigė, kad ji gali būti panaši į jo brolio Žilvino Marcinkevičiaus pernai parduotų akcijų kainą, nors teigė jos tiksliai nežinantis. Pastarasis už 13-os įmonių, išskyrus Maltos „Relvit“ bei Estijos „Klarus Group Holding“, apie 15 proc. akcijų paketus gavo 141,9 mln. eurų, rodo BNS turimos pasiūlymų pasinaudoti pirmumo teise kopijos.

„Tai buvo aštuonerių metų spaudimo, šantažo ir kitokio tyčiojimosi kaina. Nelabai turėjau kitokio pasirinkimo“, – BNS pridūrė G.Marcinkevičius.

Registruota Kipre

Kipre registruota bendrovė „Bertona Holdings Limited“ yra nuo 2009 m. veikianti grupės bendrovė, kurios misija yra įgyti ir valdyti smulkiuosius grupės įmonių akcijų paketus.

Ši bendrovė 2016 metais įsigijo G. Marcinkevičiaus brolio Žilvino Marcinkevičiaus bei Mindaugo Bagdonavičiaus toje pačioje verslo grupėje turėtus akcijų paketus.

„Bertona Holdings Limited“ akcininkais ir galutiniais naudos gavėjais iki šiol yra penki fiziniai asmenys: Nerijus Numavičius, Vladas Numavičius, Ignas Staškevičius, Mindaugas Marcinkevičius ir Gintaras Marcinkevičius.

„Ne pasaulio pabaiga“

„Bertona Holdings Limited“ Lietuvos skyriaus vadovas ir smulkusis VP grupės akcininkas Ignas Staškevičius teigė, kad jei G.Marcinkevičius gailisi pardavęs akcijas – gali sandorį nutraukti.

„Be abejo G.Marcinkevičiaus reikalas yra kalbėti, kaip jis jaučiasi, tai čia žmogus gali jaustis blogai ir neveikiamas jokių kitų jėgų, bet jei jis jaučiasi blogai pasirašęs tą sutartį tai čia dar ne pasaulio pabaiga, jis gali tiesiog neužbaigti sutarties ir iš jos pasitraukti“, – lrytas.lt sakė jis.

Tiesa, I.Staškevičius yra įsitikinęs, kad G.Marcinkevičius akcijas parduoti norėjo – pats teikė raštu keletą pasiūlymų, derėjosi ir sutartimi atrodė patenkintas.

„Ir šiandien jis kalba ne todėl, kad būtų linkęs persigalvoti,sandoris būtų blogas ar netenkintų kaina, o jis tiesiog nori padėti savo broliui Mindaugui Marcinkevičiui, kuris nuosekliai teigia, kad tos kainos, kuriomis yra supirkinėjamos akcijos iš smulkiųjų akcininkų yra netinkamos“, – kalbėjo I.Staškevičius.

Jis teigė, kad jei G.Marcinkevičius nuspręs akcijų neparduoti, jis tokią galimybę turi. „Maža to, yra numatytos sutartyje sankcijos už pasitraukimą iš sutarties, bet mes mielai jį atleisime nuo tų sankcijų. Jei jis tikrai apsispręs neparduoti akcijų, jam tai nieko nekainuos“, – sakė „Vilniaus prekybos“ akcininkas.

Pasiūlė nepasirašyti galutinių dokumentų

„Bertona Holdings Limited“ reagavo į pasirodžiusią informaciją ir pareiškė nesąžiningų sandorių nesudaranti.

„Bertona Holdings Limited“ komentavo šitaip: „Atsižvelgus į esamą situaciją bendrovė, siekdama išvengti bet kokių tolimesnių nesusipratimų ir neteisingos informacijos sklaidos, kreipėsi į G. Marcinkevičių – jeigu akcininkas mano, kad už jo turimą akcijų paketą jo paprašyta kaina yra mažesnė negu rinkos kaina ar jis sandorio metu patyrė spaudimą, jis yra laisvas ir turi teisę nepasirašyti sandorio užbaigimo dokumentų, nes šiuo metu akcijos dar nėra parduotos.

Tokiu atveju „Bertona Holdings Limited“ nelaikys, kad jis pažeidė sutartį. Vis dėlto, jeigu G. Marcinkevičius atvyks į sandorio užbaigimą, bus laikoma, kad suderėta akcijų kaina ir kitos sutarties nuostatos atitinka rinkos sąlygas ir jo laisvą valią. „Bertona Holdings“ pabrėžė, kad ji neturi jokių ieškinių prieš G. Marcinkevičių, todėl negalėjo žadėti jų atsiimti. Sandoriai sudaryti tik dėl akcijų pardavimo, o ne dėl susitaikymo bylose“.

BNS žiniomis, VMI atlieka „Vilniaus prekybos“ finansinį patikrinimą, kuriam darytu neteisėtu poveikiu įtariamas laikinai nušalintas VMI vadovas Dainoras Bradauskas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.