Lietuvos logistikos centrų ir sandėlių automatizavimas augs lyg ant mielių

Pasaulyje logistikos centrų ir sandėlių automatizavimas kasmet

Kauno bendrovės „Equinox Europe“ vadovė Rasa Beskajevienė.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Kauno bendrovės „Equinox Europe“ vadovė Rasa Beskajevienė.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 19, 2017, 12:02 PM, atnaujinta Apr 11, 2017, 10:14 PM

„Tai rodo, kad Lietuvos verslo įmonės praėjusius metus baigė pelningai ir šiemet yra linkusios daugiau investuoti į pažangias technologijas, kurios labiau optimizuotų logistikos sprendimus“, – įsitikinusi automatizuotus sprendimus logistikos sektoriuje teikiančios Kauno bendrovės „Equinox Europe“ vadovė Rasa Beskajevienė.

Pasak jos, logistikos centrų ir sandėlių automatizavimas gali padidinti įmonių efektyvumą nuo 20 proc. iki penkių kartų. Pasaulyje vidutiniškai apie 20 proc. visų logistikos centrų ir sandėlių yra vienaip ar kitaip automatizuoti, ir nors tame Lietuva vis dar atsilieka, jaučiamas didelis susidomėjimas šiomis technologijomis.

R. Beskajevienė mano, kad didelių ir vidutinių Lietuvos įmonių logistikos centrų ir sandėlių automatizavimas pasaulio vidurkį pasieks 2019 metais.

„Paslaugų optimizacija yra neišvengiamas procesas, įmonės siekia vis didesnio efektyvumo ir sparčiau teikti paslaugas, todėl yra priverstos investuoti į automatizuotas sandėliavimo technologijas, lengvinančias logistikos centrų ir sandėlių valdymą. Tokių technologijų atsiperkamumas vidutiniškai sudaro trejus metus, be to, tai suteikia įmonei ekonominės ir finansinės naudos“, – sakė R. Beskajevienė.

Praėjusieji metai Kauno įmonei buvo įmonei buvo sėkmingi, šiais metais taip pat planuojamas augimas, nes jau dabar „Equinox Europe“ turi sudariusi dvigubai daugiau užsakymų nei įgyvendintų projektų 2016-aisiais.

„Sparčiai vejamės pažangiausias automatizacijos ir robotizacijos šalis, tad į ateitį žvelgiame optimistiškai“, – pabrėžė „Equinox Europe“ direktorė.

Bendrovė šįmet planuoja aktyvią plėtrą Baltijos šalių rinkoje, numatoma steigti naujų priežiūros ir palaikymo centrų.

Kaune įsikūrusi „Equinox Europe“ teikia logistikos operacijų optimizavimo, sandėlių projektavimo, procesų planavimo, sandėlių valdymo sistemų ir automatizuotos sandėlių įrangos diegimo paslaugas verslo klientams. Bendrovė priklauso JAV įmonių grupei, kurios pardavimo ir palaikymo padaliniai yra visame pasaulyje (JAV, Australijoje, Rytų Azijoje, Vakarų Europoje, Rusijoje).

Pernai“Equinox Europe“ sukūrė robotizuotos sistemos „smegenis“, kurias sudaro programinė įranga ir valdikliai. Robotizuotą sistemą sudaro lietuvių sukurtos „smegenys“, taip pat pramoniniai robotai (pagaminti ABB) ir vaizdo atpažinimo įrenginiai (juos gamina „Microsoft“ ir kitos bendrovės). Tokia sistema jau yra sukomplektuota ir veikia Belgijos darbužių prekybos kompanijoje bei dar vienoje šio sektoriaus įmonėje Prancūzijoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.