Pierre Moscovici: „Brexit“ pakenks Jungtinei Karalystei ir ES

Ketvirtadienį forume laukiama britų ministrės pirmininkės Theresa May pasisakymo.

Anot P. Moscovici, atsiskyrimas bus „žalingas, nes mes esame ir turime išlikti stiprūs partneriai. Mums, jūs turite tai suprasti, tai taip pat žaizda“.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Anot P. Moscovici, atsiskyrimas bus „žalingas, nes mes esame ir turime išlikti stiprūs partneriai. Mums, jūs turite tai suprasti, tai taip pat žaizda“.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Eltos inf.

2017-01-19 11:37, atnaujinta 2017-04-11 22:20

„Jūs negalite naudotis visais klubo narystės privalumais, kai išstojate iš klubo“, – sakė jis BBC žurnalistams Davose vykstančiame pasaulio ekonomikos forume.

Ketvirtadienį forume laukiama britų ministrės pirmininkės Theresa May pasisakymo.

Buvęs Prancūzijos finansų ministras P. Moscovici yra už didesnę integraciją Europos Sąjungoje.

„Esu įsitikinęs, kad tai nėra sektinas pavyzdys ir kad jis nėra naudingas nei mums, nei Jungtinei Karalystei“, – sakė jis.

Anot P. Moscovici, atsiskyrimas bus „žalingas, nes mes esame ir turime išlikti stiprūs partneriai. Mums, jūs turite tai suprasti, tai taip pat žaizda“.

Trečiadienį Tarptautinio valiutos fondo (TVF) vadovė Christine Lagarde perspėjo Jungtinę Karalystę (JK) dėl laukiančių „kankinamų sunkumų“, britų premjerei T. May ruošiantis pradėti šalies pasitraukimą iš Europos Sąjungos (ES). C. Lagarde BBC pareiškė, kad „Brexit“ procesas bus sudėtingas. Pasak jos, nors JK ekonomika auga sparčiau nei TVF prognozavo, neapibrėžtumas dėl susitarimo sąlygų „visada kelia rizikų“. Bet koks susitarimas su ES „nebus toks pat geras“ kaip narystė, sakė ji.

P. Moscovici pritarė jos nuomonei: „Brexit“ reiškia „Brexit“, o tai reiškia, kad pasitraukus jau nebebus taip, kaip būnant viduje, ir kad negali būti geriau pasitraukus nei viduje, nes taip negali būti. Mums reikės susikurti naujus santykius, kurie, aš tikiuosi, bus glaudūs, subalansuoti ir teigiami“.

Tačiau BBC korespondentas Kamalis Ahmedas teigia, kad iš P. Moscovici žodžių galima suprasti, kad vis dar yra erdvės manevrams. Paklaustas, ar Jungtinė Karalystė galėtų išsaugoti tam tikrą privilegijuotą prieigą prie bendrosios rinkos, P. Moscovici atsakė: „Aš asmeniškai nesakau „ne“; bet tuo niekam nevalia spekuliuoti – turime judėti žingsnis po žingsnio“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.