Bronius Bradauskas: „Viena valdančioji partija turi daug problemų“

Penktadienį finansų ministras Vilius Šapoka pranešė, kad Valstybinės mokesčių inspekcijos (VMI) vadovas Dainoras Bradauskas privalo trauktis iš užimamų pareigų. Finansų ministerijos tyrimas parodė, kad D.Bradauskas kaltas dėl tarnybinių nusižengimų ir jam taikoma griežčiausia nuobauda – atleidimas iš pareigų.

B.Bradauskas mano, kad jo sūnaus atleidimas galėjo būti naudingas vienai iš politinių partijų.<br>lrytas.lt montažas.
B.Bradauskas mano, kad jo sūnaus atleidimas galėjo būti naudingas vienai iš politinių partijų.<br>lrytas.lt montažas.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 20, 2017, 8:20 PM, atnaujinta Apr 11, 2017, 7:53 PM

VMI vadovo tėvas, buvęs parlamentaras, socialdemokratas Bronius Bradauskas teigė apie sūnaus atleidimą iš pareigų sužinojęs iš žurnalistų.

„Aš šiuo metu esu ligoninėje, atvežiau žmoną. Lakstau iš kabineto į kabinetą. Nieko apie tai dar negirdėjau, nieko neskaičiau, nemačiau“, – tikino B.Bradauskas.

Buvęs Seimo narys teigė, kad sūnus, kol vyko tyrimas, buvo įsitikinęs, o ir tėvus ramino, kad nieko panašaus, kas įtariama, jis nebuvo padaręs, tad ir nustatyti nebuvo ko.

„Jis sirgo, buvo gavęs abiejų plaučių uždegimą. O šiaip jis man sakė, kad tuos klausimus, kur jam uždavė (finansų ministerijos tyrimo metu – Red.), tai yra nesąmonės ir sakė, kad su tuo R.Kurlianskiu, jei situacija būtų tokia pati, būtų dar kartą susitikęs. Daugiau aš nieko nežinau. Jis visai normaliai ir reagavo... Kokį tai žargoną, koks ten buvo naudojamas... Sunku man pasakyti...“, – kalbėjo D.Bradausko tėvas.

Socialdemokratas B.Bradauskas pasidalino ir savo versija, kas galėjo nutikti sūnui: „Viena valdančioji partija turi labai daug problemų ir, aš manau, turės su mokesčiais, tai galbūt jiems naudinga Mokesčių inspekcijos viršininką pastatyti į vietą... Na ką aš galiu, ką galiu... Čia tik sąmokslo teorija tokia. Nieko negaliu daugiau komentuoti.“

Įtarė nusižengimus

Sausio 4-ąją Finansų ministerija gavo Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) informaciją apie galimai korupcinę D.Bradausko veiklą. Finansų ministras Vilius Šapoka teigė, kad nedelsdamas nusprendė pradėti tyrimą.

„Apie tai pranešėme viešai, kadangi sprendimas yra rimtas ir visuomenė tokią informaciją turėjo žinoti. Tuo metu D.Bradauskas turėjo nedarbingumą, dėl to plačiau situacijos nekomentavome“, – po keleto dienų sakė ministras.

51-erių D.Bradauskas VMI vadovu dirbo kiek daugiau nei pusantrų metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.