Buvęs VMI vadovas Dainoras Bradauskas pravėrė Darbo biržos duris

Po Finansų ministerijos atlikto tarnybinio patikrinimo iš pareigų atleistas Valstybinės mokesčių inspekcijos viršininkas Dainoras Bradauskas trečiadienį, sausio 25 dieną, įsiregistravo Vilniaus teritorinėje darbo biržoje. Šį faktą patvirtino ir Lietuvos darbo biržos komunikacijos skyriaus vadovė Jūratė Baublienė.

Apie D. Bradausko atleidimą iš pareigų finansų ministras Vilius Šapoka pranešė praėjusį penktadienį.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Apie D. Bradausko atleidimą iš pareigų finansų ministras Vilius Šapoka pranešė praėjusį penktadienį.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 25, 2017, 12:32 PM, atnaujinta Apr 11, 2017, 12:11 PM

Pasak jos, kiekvienas pilietis, kuris netenka darbo, turi teisę gauti valstybės paslaugą – kol neturi darbo, gauti visas Darbo biržos teikiamas paslaugas. Nesvarbu, ar tai būtų aukštas pareigūnas, ar eilinis pilietis, jam gali tekti nueiti tą kelią, kurį nueina kiekvienas darbo ieškantis bedarbis.

„Įprasta, kad užsiregistravę Darbo biržoje nedirbantys žmonės kartu su specialistu aptaria savo norus ir galimybes, įvertinama darbo ieškančio asmens kvalifikacija, kompetencijos ir jų paklausa darbo rinkoje, darbo patirtis ir kt. Atsižvelgiant į tai, sudaromas individualus užimtumo veiklos planas, kuriame suplanuojami veiksmai, padėsiantys įsidarbinti“, – komentavo Darbo biržos atstovė.  

Ekonomistų nereikia

Šių metų sausio 1 d. šalies teritorinėse darbo biržose buvo registruota 152 tūkst. bedarbių ir jie sudarė 8,5 proc. šalies darbingo amžiaus gyventojų. Per gruodžio mėnesį darbdaviai registravo 22,1 tūkst. laisvų darbo vietų, į šalies teritorines darbo biržas kreipėsi 20,9 tūkst. darbo neturinčių asmenų.

Šiuo metu paklausiausi specialistai rinkoje – reklamos ir rinkodaros specialistai, administravimo ir vykdomieji sekretoriai, sandėliavimo tarnybos tarnautojai, buhalteriai, apskaitos ir buhalterijos tarnautojai, kitur nepriskirti verslo paslaugų agentai, mechanikos inžinieriai, slaugos specialistai, jaunesnieji socialiniai darbuotojai, technologijų ir gamybos inžinieriai.

Laisvos ekonomisto vietos, į kurią galėtų pretenduoti D,Bradauskas, Darbo biržos duomenų bazėje šiuo metu nėra.

Išeitinės negaus

Lrytas.lt primena, kad apie D. Bradausko atleidimą iš pareigų finansų ministras Vilius Šapoka pranešė praėjusį penktadienį, sausio 20-ąją. Jis pristatė Finansų ministerijos sudarytos komisijos išvadas, kuriose, remiantis Specialiųjų tyrimų tarnybos pateikta informacija, konstatuojama, kad D. Bradauskas, vykdydamas tarnybines pareigas, ne darbo vietoje „sistemingai ir kryptingai“ susitikinėjo su koncerno „MG Baltic“ viceprezidentu Raimondu Kurlianskiu, aptarinėjo mokesčių vengimo schemas ir kitus su mokestiniais patikrinimais susijusius klausimus, taip pat – VMI atliktų ir atliekamų bendrovės „Vilniaus prekyba“ bei jos akcininkų kontrolės veiksmus. Komisijos išvadose pateikiama frazių iš minėtų pokalbių, kuriuose skamba nenorminė leksika.

27 metus VMI dirbęs, ekonomisto išsilavinimą turintis D.Bradauskas, pritaikius griežčiausią tarnybinę nuobaudą, šią instituciją paliko negavęs jokių išmokų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.