Picos kepėju tapęs mafiozas restoranui padarė neįkainojamą reklamą

Vienos Lenkijos picerijos savininkai nutarė ne gėdytis, o girtis tuo, kad buvo areštuotas čia dirbęs mafiozas iš Italijos. Tokia strategija pasiteisino.

Mafiozas L.Bollino, kurio tarptautinė paieška buvo paskelbta jau seniai, keletą metų ramiausiai darbavosi vieno Lenkijos restorano virtuvėje.<br>Italijos policijos nuotr.
Mafiozas L.Bollino, kurio tarptautinė paieška buvo paskelbta jau seniai, keletą metų ramiausiai darbavosi vieno Lenkijos restorano virtuvėje.<br>Italijos policijos nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Eldoradas Butrimas („Lietuvos rytas“)

Feb 1, 2017, 2:09 PM, atnaujinta Apr 11, 2017, 12:55 AM

Imtis neįprastos reklamos netoli sienos su Slovakija esančio Naujojo Targo miesto restorano „Pod Rožą“ šeimininkai ryžosi po to, kai užeigą sudrebino netikėtas Lenkijos ir Italijos policininkų įsiveržimas.

Iš Neapolio atvykę teisėsaugininkai atpažino, jog pakeitęs išvaizdą čia virėju dirba visoje ES ieškomas grupuotės „Gallo-Cavalieri“ narys Luigi G. (tikroji pavardė – Luigi Bollino).

Policininkams išsigabenus mafiozą restorano savininkai iš pradžių labai apgailestavo praradę virėją, kuris ypač skaniomis picomis pritraukė daugybę klientų.

Tačiau po keleto dienų virėjo areštu nuspręsta pasinaudoti skambiai reklamai, tad restoranas ėmė svečius vilioti „Tikro mafiozo“ bei „Luigi G.“ picomis.

Picerijos šeimininkai tvirtino nieko nežinoję apie italo praeitį, o prieš trejus metus jį įdarbinti ryžosi išgirdę bičiulius giriant, kad miestelyje apsigyvenęs vienas italas labai skaniai ruošia valgį. Luigi G. priėmė siūlymą dirbti virėju, o užeiga netrukus ėmė garsėti gardžiu itališku maistu.

Italijos policija buvo paskelbusi tarptautinę L.Bollino paiešką po to, kai jis prieš ketverius metus paspruko iš Neapolio policijos pasalos, per kurią buvo areštuota net 80 grupuotės „Gallo-Cavalieri“ narių. Neapolio teisėsauga teigia, kad šis veikėjas koordinavo narkotikų ir ginklų prekybą Italijoje bei aplinkinėse šalyse, taip pat dalyvavo kituose nusikaltimuose.

Spėjama, kad talentingas virėjas Lenkijoje slapstėsi ne tiktai nuo Neapolio policijos, bet ir nuo konkuruojančių Sicilijos mafiozų. Pabėgėlio buvo intensyviai ieškoma Jungtinėje Karalystėje ir tiktai vėliau policija gavo pranešimą, jog Luigi slapstosi Lenkijoje arba Čekijoje.

Naujajame Targe apsigyvenęs italas, kaip manoma, labai nuobodžiavo, tad ir priėmė jam lemtingą tapusį pasiūlymą įsidarbinti restorane.

Mafiozo areštą Italijos žiniasklaida įvertino kaip didžiulę policijos sėkmę.

Tuo metu Lenkijos internautai šmaikštauja – ar mafiozas ateityje nepareikalaus iš restorano savininkų susimokėti už jo vardo panaudojimą užeigos reklamai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.